Один з найбільших витоків даних в історії країни: Російського хакера засудили у США за злом 117 млн акаунтів

Судовий процес почався ще на початку березня, але був перерваний пандемією коронавірусу.

У США суд присяжних визнав росіянина Євгена Нікуліна винним у зломі близько 117 мільйонів акаунтів із соцмереж у 2012 році, передають Патріоти України з посиланням на Bloomberg.

"Євген Нікулін, 32 роки, був засуджений у п'ятницю за злом LinkedIn і Dropbox у 2012 році", – йдеться в повідомленні.

Хакеру загрожують десятки років тюремного ув'язнення.

Нікулін відповідальний за один з найбільших витіків даних в історії США, коли було вкрадено близько 117 мільйонів кодів входу.

Судовий процес почався на початку березня, але був перерваний пандемією коронавірусу.

Нікуліна затримали у Празі в жовтні 2016 року за запитом Інтерполу. Росія вимагала його видачі, а сам він попросив притулку в Чехії. У квітні 2018 року Нікулін був екстрадований у США, після чого Конституційний суд Чехії визнав це рішення незаконним.

Нікулін мав бути засуджений 29 вересня. Згідно із заявою Міністерства юстиції США, йому загрожує до 10 років ув'язнення за продаж вкрадених даних і встановлення шкідливих програм на захищених комп'ютерах, п'ять років за обвинуваченням у змові і комп'ютерний злом, а також обов'язковий дворічний строк за крадіжку особистих даних.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...