Офіцер ЗС РФ Віталій Романов став Героєм Росії за участь у "громадянській війні в Україні", - Бутусов

Опису його "подвигу" і згадок про його геройство немає в жодному інформаційному ресурсі РФ, ні на сайті Міноборони РФ, і навіть в базі даних героїв Росії і Радянського союзу...

За участь у "громадянській війні в Україні" кілька десятків російських військових стали Героями Росії. Зокрема серед них командир танкового батальйону 200-ї мотострілецької бригади ЗС РФ Віталій Романов. Його викриття - ще один доказ причетності 200-ї бригади ЗС РФ до військових злочинів на Донбасі. Про це пише в Facebook головний редактор видання Цензор.НЕТ Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

"Війна в одній країні, а герої війни нагороджуються в інший, яка нібито не воює взагалі. Ось фотографія російського військового злочинця капітана Віталія Романова - наразі тимчасово виконуючого обов'язки командира танкового батальйону 200-ї мотострілецької бригади ЗС РФ.

Романов - Герой Росії, стверджує газета Північного флоту "На страже Заполярья" і сайт Омського автобронетанкового інженерного інституту. Але дивна річ - опису його "подвигу" і згадок про його геройство немає в жодному іншому інформаційному ресурсі РФ, ні на сайті Міноборони РФ, і навіть в базі даних героїв Росії і Радянського союзу Віталія Романова нема, не визнається офіційно існування "хероя".

Очевидно, Віталій Романов та російська влада приховує "геройства", тому що Романов в складі 200-ї бригади взяв участь у вторгненні в Україну і боях під Луганськом в 2014-му, що точно доведено українськими дослідниками.

200-та бригада брала участь у наступі російських військ в районі Луганського аеропорту, зазнала там втрат, в репортажах російських ЗМІ російських військовослужбовців там називали, звичайно, "місцевими ополченцями", - зазначає журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...