"Оксана володіє, а керую я": Російський бізнес українського кума Ху*ла

Більшість активів Медведчука записані на дружину.

Віктор Медведчук і Оксана Марченко

Проросійський політик Віктор Медведчукта його дружина телеведуча Оксана Марченко мають нафтовий бізнес у Росії. Ростовський мільярдер Сергій Кисловпродав їм свої нафтопереробні активи. Тепер контрольним пакетом акцій відразу 5 його компаній - "Новошахтинського заводу нафтопродуктів", "НЗНП Трейд", "Південь Енерго", "Торгового Дому НЗНП" і "Роузвуд Шиппінг" - володіє кіпрський офшор Ventolor Investment Limited. Шляхи від нього за ланцюжком офшорів ведуть до Оксани Марченко. Акції Кислова поступово скуповувалися від 2014 року, передають Патріоти України з посиланням на proekt.media.

Безпосередньо Медведчук є засновником лише Спілки адвокатів України і керує рухом "Український вибір - право народу". Більша частина його активів записана на дружину і партнерів.

"Оксана Марченко, моя дружина, не займається бізнесом. Вона володіє ним, а керую я. Робимо ми разом це успішно. Чому я не можу володіти бізнесом? Тому що мої "улюблені" американці в березні 2014 року ввели щодо мене санкції. Ось з цим пов'язані всі особливості бізнесу, який належить сьогодні родині", - сказав Медведчук 2018 року в ефірі телеканалу NewsOne.

Бізнес Медведчука-Марченко може бути пов'язаний із родиною народного депутата Тараса Козака, який володіє телеканалом NewsOne. Його громадянська дружина Наталія Лавренюк є співзасновником "НЗНП Трейд". Також Марченко, Медведчук і Лавренюк літали разом на приватному літаку до Росії, встановили журналісти "Схем". Марченко і Лавренюк дружать в Instagram, остання підтримувала телеведучу, коли та брала участь у шоу "Танці з зірками".

Ще одним доказом зв'язку Козака з нафтопереробним бізнесом у Росії є його декларація про доходи. У ній депутат вказав, що володіє кіпрською компанією Havanor Management Limited. Керівник у цього офшору такий же, як у одного з власників "Південь Енерго", а адреса збігається ще з двома офшорами. Саме цій фірмі належить Новошахтинський завод нафтопродуктів.

Він не найбільший гравець на російському нафтовому ринку, проте його доходи в останні кілька років стабільно зростають. За підсумками 2017-го чистий прибуток зріс у 3,6 раза. Цього року усі 5 компаній, співвласниками яких є близькі до Медведчука і Козака офшори, в сумі заробили 6 млрд руб.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...