Окупанти приховують правду про еколихо: Кримчани масово покидають Армянськ

Ті, хто мають більше грошей, взагалі покидають півострів, ті, хто менше, – переїжджають подалі від "міста-катастрофи".

З Армянська, що в окупованому Росією Криму, масово виїжджають місцеві жителі. Все через екологічне лихо, яке трапилося в Армянську у серпні 2018-го. Тоді через хімічні викиди на заводі "Кримський Титан" металеві предмети у місті вкривалися іржею, ще влітку пожовкло та опало все листя з дерев, раз по раз підіймався густий смог, а місцеві скаржилися на проблеми зі здоров’ям. Втім, це лише вершина айсберга: шкідливі речовини, які потрапили у повітря під час аварії, дісталися Севастополя. Звісно, окупанти це заперечують. Про це розповів заступник Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, передають Патріоти України з посиланням на Громадське радіо.

"Про кількість зараз не скажу, але ми знаємо, що процес виїзду людей до інших частин Криму не припинявся. Ті, у кого є гроші, навіть не розмірковували — поїхали, в іншому місці купили житло, де більш-менш безпечно для дітей, для родини. А у кого немає грошей, просто вмиратимуть поступово. Там загострилися онкозахворювання, хронічні хвороби", – зауважив він.

Ці слова підтвердив ще один представник Меджлісу Ільмі Умеров. "Практично всі, хто міг виїхати, виїхав. Через те, що водойми, де проходили якісь процеси, висохли і тепер ці процеси відбуваються прямо у повітря", – пояснив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...