Окупанти в пошуках порятунку: Російські вчені знайшли запаси "мігруючої" прісної води в Криму

У горах анексованого Росією Криму, який страждає від посухи, нібито виявили підземні прісні води.

З такою заявою виступили вчені "Севастопольського державного університету" і НДІ Сільського господарства Криму Російської академії наук, передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу відомства.

"Мережею тектонічних розломів на глибинах 900-1100 м відбувається міграція великих обсягів високонапірних підземних прісних вод із температурою 80-85 градусів. На глибинах від 350 до 500 м також є водні потоки, що мігрують тектонічними розломами через всю територію Криму", – йдеться в інформації.

За словами завідувача науково-дослідною лабораторією севастопольського університету, кандидата технічних наук Миколи Ковальова, відповідні результати дослідники отримали за допомогою розробленого ядерного магнітно-резонансного "геотомографа".

"З огляду на те, що територія Криму має численну мережу наскрізних тектонічних розломів, можливий відбір підземних прісних вод поблизу населених пунктів, які потребують водозабезпечення. Цей підхід підтверджений під час виконання пошуково-геологічної роботи у 2019 році вченими НДІ "С/Г Криму" і СевДУ", – стверджує він.

Російські вчені пояснюють, що основна проблема видобутку глибоких підземних вод полягає у високій вартості буріння свердловин, що стримує їх використання. Водночас на території півострова нібито існують ділянки, де високонапорні підземні прісні води перетікають із нижніх водоносних горизонтів у верхні (на глибини до 300 м і менше).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...