"Опора" звинуватила Вірастюка у порушенні виборчого законодавства через участь у президентській нараді з вакцинації

​Президент Володимир Зеленський в четвер, 25 березня, провів нараду, присвячену ходу вакцинації проти COVID-19 і готовності медичної системи на Івано-Франківщині, на яке запросив кандидата в народні депутати від «Слуги народу» Василя Вірастюка.

Крім Вірастюка у онлайн-зустрічі взяли участь голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук і голова Надвірнянської об'єднаної територіальної громади Зіновій Андрійович, повідомляється на сайті глави держави, передають Патріоти України.

Зеленський поцікавився ситуацією з вакцинацією в області, а також рівнем обізнаності місцевих жителів про важливість щеплень. «Карантинні заходи, які вводилися Івано-Франківською ОДА та урядом, на щастя, виявилися ефективними, і зараз ми вже бачимо тенденцію до зменшення захворюваності та зменшення навантаження на медичну систему», - сказав Вірастюк.
У громадянській мережі «ОПОРА» нараду Зеленського з Вірастюком розцінили як приховану агітацію. «Інформація про нараду була опублікована на сайті Президента України, а Василь Вірастюк був ідентифікований як кандидат в народні депутати. Позиціонування Василя Вірастюка в якості кандидата може мати ознаки прихованої агітації з боку Офісу президента. Залучення окремого кандидата під час виборчого процесу до нарад Президента, може свідчити про заангажованість органу публічної адміністрації, порушення принципу рівності суб'єктів виборчого процесу та надати виборчі переваги конкретного суб'єкта за рахунок владних інструментів», - сказано в повідомленні.
ОПОРА закликає Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, регіонального розвитку, місцевого самоврядування приділити особливу увагу механізмам попередження прихованої агітації та зловживань адміністративними ресурсами в рамках підготовки змін до Виборчого кодексу.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...