"Опущенці": Колишній політв'язень Кремля розповів, як у терористичній "ЛНР" стають "міністрами"

Панов розповів, чому він, коли жив в Луганську, в свої 17 років залишився проукраїнським.

Звільнений політв'язень (2015-2019) Артур Панов, наймолодший з українських бранців Кремля, розповів про ситуацію на тимчасово окупованих територіях Луганщини, передають Патріоти України з посиланням на 5 канал.

Артура Панова у 17 років звинуватили у підготовці до терористичного акту та шпіонажі, хоча перед цим його було викрадено та незаконно ув'язнено російськими спецслужбами.

Ведучий зауважив, що в ОРДЛО, як він розуміє, дуже невеликий відсоток активних проросійських сепаратистів, які взяли в руку зброю тощо. І такий же невеликий відсоток активно проукраїнських – у порівнянні до усього населення. А решта, виходить, це люди "а яка різниця".

"Не зовсім так, – відповідає Панов, – щоб розуміти, чому це відбувається в Луганську – треба розуміти, що саме відбувається там. Людей ставлять в такі умови, що їм не дають права вибору, фактично. Коли приходять на підприємства, в університети, в школи. І ставлять умови: або ви йдете на якійсь мітинг махати прапорцями за "ЛНР", або ви будете позбавлені пенсії, зарплати, стипендії, вас зі школи виженуть. Це стандартна ситуація. Такою була ситуація на момент, коли я перебував там. Але я вважаю, що вона і зараз така".

Колишній політв'язень також розповів, чому він, коли жив у Луганську, у свої 17 років залишився проукраїнським. "Давайте звернемо увагу, що це взагалі за люди, ці маріонетки, які там зараз представляють так звану владу. До війни це були досить прості люди, "з народу". Спостерігаєш таку картину, коли людина, яку навіть дуже складно назвати людиною, вживає алкоголь, валяється під наркотиками в кущах. А потім, коли приходять ці маріонетки, то людина з простого бомжа стає "міністром", "депутатом". Ходить в костюмчику, при краватці, називає себе "я міністр Луганської народної республіки". Ці люди опущенці", – розповідає звільнений бранець.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...