"Організаційні питання": Степанов розповів про відставання від плану вакцинації в Україні

Темпи вакцинації від коронавірусу в Україні відстають від наміченого плану майже у два рази.

В Україні ще не завершився перший етап вакцинації громадян проти коронавірусної інфекції COVID-19. Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

"Ми не завершили першого етапу. Ми одночасно йдемо. Ми це передбачали відразу, що ми будемо розгортати разом перший і другий етапи. Ми відстаємо майже у два рази, трішечки менше, в 1,8 раза, від того плану [вакцинації], який ми намітили", – сказав міністр.

За його словами, причина відставання – "це питання організації роботи". "Що я маю на увазі? Наприклад, коли ти ставиш питання заздалегідь, що ви повинні відкрити 23 пункти щеплення. Що таке пункт щеплення? Це сімейні лікарі, де буде відбуватися безпосередньо вакцинація проти COVID-19. У ці 23 пункти щеплення завозиться вакцина", – пояснив міністр.

Він сказав, що організувати процес не складно. "Але коли із 23 [пунктів] відкрили чотири! [Чому?] Вони мені називали зараз такі причини, що мені аж соромно... Там: "Не встигли", а там: "У нас не було бажаючих", "А ми вирішили перенести відкриття пункту вакцинації, бо ми там ще не верифікували до кінця, не додзвонилися цим людям, які прийдуть вакцинуватися, 80+", "А ми вирішили, що ми будемо поступово це відкривати", "А у нас дала збій система – ми не змогли відвантажити вакцину". Там купа всякого абсурду!" – обурився Степанов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...