Ортодокси за канонами затятіші за католиків: "Захід нав'язує нам "нехороші" теми ЛГБТ і гендеру", - Епіфаній (відео)

Глава ПЦУ вважає, що українці нібито не сприймають проблеми прав ЛГБТ-людей і гендерної рівності.

Глава Православної церкви України Епіфаній заявив, що теми гендерної рівності та прав ЛГБТ-людей нав'язуються українському суспільству Заходом поза його волею. Про це він сказав під час візиту до Маріуполя, передають Патріоти України з посиланням на Новости Донбасса.
"Взагалі ми, як церква, не сприймаємо тих речей, які іноді нав'язуються нам з Заходу", - зазначив Епіфаній.
Він додав, що церква базується на "священних канонах і священному писанні". "Церква ніколи не сприйме те, що є гріхом, як нормальне явище", - сказав глава ПЦУ.
На питання, чи вважає він теми ЛГБТ і гендерної рівності "пропагандою Заходу", Епіфаній відповів: "Ну да. В українському суспільстві, ми бачимо, що це не сприймається як нормальне явище".
Він зазначив, що Всеукраїнська рада церков неодноразово апелювала до держави, тому що зараз органи влади у своїй роботі приділяють увагу питанням гендерної рівності та прав ЛГБТ-людей, а "школи в підручники намагаються вносити ті речі, які не є хорошими для нашого українського суспільства".

Раніше Епіфаній заявив, що ПЦУ вважає сексуальну орієнтацію, що відрізняється від гетеросексуальної, гріхом, тому представники ЛГБТ-спільноти можуть бути допущені до церковних таїнств тільки після того, як вони "покаються в гріхах і виправлять свої помилки".

В ООН заявили, що українські християнські церкви активно перешкоджають прийняттю законодавства, спрямованого на захист прав ЛГБТ-людей. Там нагадали Україні про необхідність вжити заходів, передбачених Планом дій щодо реалізації національної стратегії в сфері прав людини щодо сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...