Оржель розповів, коли Україна і Росія погодять умови транзитного контракту

За словами міністра, в питаннях обсягів і термінів постачання Україна максимально координується з європейською стороною, оскільки для європейських партнерів це також критично важливі моменти.

Олексій ОржельМіністр енергетики і захисту довкілля Олексій Оржель заявив, що невдовзі Україна та Росії перейдуть від технічних переговорів до погодження умов транзиту газу. Крім того, він висловив сподівання, що наступні тристоронні переговори відбудуться 5 грудня, передають Патріоти України.

"Нині переговори про транзит перебувають на стадії технічних консультацій, але вже найближчим часом питання переходитиме до погодження договору транзиту", - розповів Олексій Оржель під час своєї пресконференції.

"Нині триває активна робота якраз в питанні погодження двох договорів, щоб ухвалювати конкретні рішення про обсяги і терміни компенсацій. До слова, і питання прямих поставок залежатиме від компенсації Росії за рішеннями арбітражу", – підкреслив Оржель.

За словами міністра, в питаннях обсягів і термінів постачання Україна максимально координується з європейською стороною, оскільки для європейських партнерів це також критично важливі моменти. "Щодо найближчої дати переговорів у мене є сподівання, що попередньо це буде 5 грудня. Але дві сторони – українська та європейська – готові у будь-який момент", – підсумував міністр енергетики.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...