Оржель заявив про можливі проблеми з газопостачанням у деяких містах без угоди з РФ

Про які саме міста йдеться, міністр не уточнив.

Україна та Росія досі не уклали нового контракту щодо транзиту газу. Через це у найхолодніші дні лютого та березня в Україні можуть виникнути технічні проблеми з газопостачанням в окремих містах. Міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель під час брифінгу не уточнив про які саме міста йдеться, передають Патріоти України.

Він наголосив, що єдиним технічним ризиком, що може бути – це якщо лютий та березень будуть холодними місяцями. Справа у тому, що тоді "вже зменшиться тиск у системі від підземних сховищ".

"У найбільш холодні дні у піковому навантаженні можуть бути певні проблеми, щоб прокачати повністю систему", – сказав Оржель.

Міністр також висловив впевненість у тому, що Україна та Росія домовляться про продовження транзиту газу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...