Ошукали понад півсотні людей: У столиці судитимуть квартирних аферисток

Коли потерпілі намагалися знайти шахраїв у офісі, ті викликали охорону та навіть використовували проти людей газові балончики.

Київською місцевою прокуратурою №6 скеровано суду обвинувальний акт відносно двох жінок 25 та 34 років, які під приводом здачі в оренду житла шляхом обману заволодівали грошовими коштами громадян. Про це повідомляє пресслужба прокуратури столиці, передають Патріоти України.

«До поліції із заявами звернулося майже 50 громадян, які постраждали внаслідок дій аферисток. Всі постраждалі розповідали, що знаходили вигідні пропозиції щодо оренди житла у м. Києві на різних веб-сайтах. Після підписання «інформаційного договору» вони платили гроші, в середньому від 10 до 15 тис. грн за перший та останній місяць оренди, однак, коли приїжджали за адресами, потрапити до житла не могли», - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі також зазначили, що на мобільні телефони шахрайки не відповідали, а коли потерпілі намагалися знайти їх у офісі, аферистки викликали власну охорону та навіть використовували проти людей газові балончики.

«У ході досудового розслідування встановлено, що кримінальними правопорушеннями потерпілим завдано матеріальної шкоди на суму понад півмільйона гривень. Наразі обвинувальний акт відносно жінок за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190 КК України, направлено до Печерського районного суду м. Києва», - зазначили у прокуратурі.

Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави у сумі півмільйона гривень. За наслідками судового розгляду ці кошти можуть бути звернені для відшкодування завданої потерпілим шкоди.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...