Ослаблення карантину в Україні: Лікар розповів про послідовність

Громадський транспорт слід запускати в останню чергу. Це місця масового скупчення, тісний контакт і найбільш сприятливі умови для поширення вірусу, переконаний фахівець.

Після великодніх свят в Україні можуть послабити карантин, однак рішення буде ухвалюватися в залежності від епідеміологічної ситуації в країні. Колишній головний санітарний лікар України Святослав Протас висловив свою думку щодо того, які обмежувальні заходи потрібно скасовувати в останню чергу, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Зокрема, після 24 квітня можна було б дозволити людям гуляти на свіжому повітрі, а загальний масочний режим, який є малоефективним для населення, краще залишити для тих професій, які контактують з великою кількістю людей - це працівники магазинів, аптек, поліції. "Громадський транспорт слід запускати в останню чергу. Це місця масового скупчення, тісний контакт і найбільш сприятливі умови для поширення вірусу", – сказав Протас.

Також, на його думку, варто запустити роботу великі підприємства, а ось розважальні центри та спортивні заклади відкривати слід в останню чергу. "Це можна робити тільки тоді, коли у нас будуть об'єктивні дані, що більшість населення перехворіла і має імунітет , або ж коли буде різке зниження кількості нових випадків, що надходять на лікування в стаціонари", - вважає лікар.

"Щоби запустити залізничне і автобусне сполучення, теж варто знати реальну кількість хворих. Якщо перехворіло мало людей – громадський транспорт може спровокувати чергову хвилю вірусу", – резюмував Протас.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...