Остерігайтеся! Дієтолог розповів, які продукти не можна розігрівати у мікрохвильовці

Вони стають отруйними...

Багато хто звик всі продукти розігрівати в мікрохвильовій печі. Безумовно, це швидко і зручно. Але, є продукти, які в мікрохвильовці розігрівати категорично не можна. Вони стають отруйними. Серед таких продуктів дієтолог назвала зелень і коренеплоди, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

За словами доктора, такі овочі, як шпинат, петрушка, селера, щавель, буряк, редис, морква містять нітратні сполуки, які при мікрохвильовому нагріванні перетворюються в нітрозамін. А ця речовина найнебезпечніший канцероген.

Крім того, мікрохвильовка не підходить і для переохолоджених дієтичних напоїв, що містять замінник цукру аспартам. Ця речовина переходить в формальдегід, небезпечний для організму. Більш того, за своєю дією аспартам схожий на миш'як.

Дієтолог каже, що не варто класти в мікрохвильову піч і шоколадні батончики, хоч це і абсурд. Вміщені в шоколадних батончиках хімічні речовини також можуть стати отруйними.

Зрештою, дієтолог рекомендує не охолоджувати і не зберігати розморожені в мікрохвильовці рибу і м'ясо. Розморожені таким способом згадані продукти швидко зіпсуються і в підсумку можуть викликати важке отруєння.

Не ризикуйте своїм здоров'ям.

Також не слід деякі продукти розігрівати в мікрохвильовці повторно. При повторному розігріванні вони можуть змінювати склад і втрачати свої корисні властивості, тим самим стаючи небезпечними для здоров'я. Наприклад, яловичина багата різними вітамінами, амінокислотами, ферментом бета-аланіну, олеїнової кислотою, мікро- і макроелементами. Але, якщо її розігріти в мікрохвильовці, то вона відразу ж стає канцерогеном.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...