Острів Березань: Незвичайна краса посеред моря (фото)

На цей маленький безлюдний острів в 8 км від Очакова археологів ваблять нерозкриті таємниці минулого, а звичайних туристів - незвичайні пейзажі.

Острів Березань - зовсім маленький: його довжина становить близько кілометра, а ширина - близько 500 метрів. Проте, це - один з двох справжніх островів в північній частині Чорного моря (другий - острів Зміїний), передають Патріоти України з посиланням на УСІ.
Історики досі сперечаються про назву острова. Є версії, що воно походить з давньогрецької, тюркської або скіфської мов. У різні часи на острові розташовувалися поселення древніх греків і турецька фортеця, тут знайшли камінь з письменами вікінгів. У 1906 році на Березані розстріляли команду бунтівного крейсера "Очаків" на чолі зі знаменитим революціонером лейтенантом Петром Шмідтом.
Про минуле острова нагадують залишки вівтаря богині кохання Афродіти, руїни фортеці і пам'ятник лейтенанту Шмідту. У давнину Березань був півостровом. Зараз сюди ходять човни з Очакова і села Рибаківка.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...