"Падаюча зірка": США запустять військову космічну станцію

Таке рішення обумовлене все більшою увагою Пентагону до навколоземній орбіті і підготовкою до освоєння Місяця.

Компанія Sierra Nevada отримала контракт від Міноборони Сполучених Штатів на розробку на базі транспортного засобу (вантажного модуля) Shooting Star ( «Падаюча зірка») автономної космічної станції, повідомляє американська аерокосмічна компанія, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Як зазначає Sierra Nevada, станція призначена для проведення експериментів, зокрема, в умовах мікрогравітації, і відпрацювання питань логістики по розміщенню «аванпостів» на різних навколоземних орбітах, наприклад, низькою, геостаціонарній і високоеліптичного.

The Drive пише, що таке рішення обумовлене все більшою увагою Пентагону до навколоземній орбіті і підготовкою до освоєння Місяця. Видання зазначає, що станція може використовуватися для складання та обслуговування супутників і космічних кораблів, можливість чого «американські військові і НАСА вивчають протягом деякого часу». Не виключено, що в перспективі об'єкт може відвідувати людьми.

The Drive визнає, що корисні навантаження, які буде вміщати Shooting Star, невідомі, проте допускає, що мова може йти про наступальному або оборонному зброї. Видання запевняє, що Договір про космос 1967 року, який підписали США, виключає розміщення в космічному просторі зброї масового знищення, проте «прямо не забороняє озброювати супутники або інші космічні кораблі звичайною зброєю».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...