Пам'ять "кіборгів", які тримали оборону Донецького аеропорту, вшанували у Дніпрі (фото)

В ніч з 21 на 22 січня 2015 року, після того, як термінали і вежа управління польотами були повністю знищені, закінчилася оборона Донецького аеропорту.

Кожен боєць, який хоча б пару днів провів там, запам'ятає це на все життя. Будь-яка хвилина могла стати останньою. І так 242 дня. Безперервно, передають Патріоти України з посиланням на Інформатор.

Рівно п'ять років тому від невичерпних ворожих обстрілів впала диспетчерська вежа. Багато здогадувалися, що з цієї дати починається зворотний відлік оборони ДАПа, але українські воїни не відступили. Саме в той день і народилася фраза: «Люди витримали, не витримав бетон». Територію аеропорту бійцям довелося покинути - вже не було чого захищати. А «киборгами» їх назвав ворог. Мовляв, тільки роботи здатні вистояти в таких нелюдських умовах.

За весь час оборони Донецького аеропорту загинуло більше 100 українських військових. Ті, хто навіки залишився в терміналі. Для всіх українців вони стали символом України, яку неможливо перемогти. Саме тому 18 січня десятки людей прийшли до Музею АТО у Дніпрі, щоб вшанувати пам'ять хлопців із залізним духом і неймовірно мужніми серцями. Тих, хто навчив нас не здаватися і нагадав, що таке гордість за військо і за державу. Пам'ятаємо. Поважаємо."Аэропорт удерживали по собственной воле не киборги, а обычные люди""Боец спросит, правда ли, что в аду такой же запах, как в аэропорту""Все стреляет, все взрывается, железо скрипит... Это был ужас""Настоящие киборги - парни, которые были на диспетчерской вышке""Такого я не видел ни в Ираке, ни в Африке, ни в Косово""Аэропорт Донецк, а мы называли его просто АД""Эта война и оборона аэропорта сформировали настоящее мужское поколение"Помним. Уважаем"Фраза о том, что не выдержал бетон, а не люди - справедливая""Мы фактически вчетвером держали метеостанцию""Без волонтеров мы бы не удержали аэропорт столько времени. То, чем они нас оснащали, спасало жизни""Мама не знала, где я, но узнала меня на фотографии""Те, кто воевал и воюют по-настоящему, все герои""Самый младший из нас мечтал жениться, а погиб под обломками""Жалею, что не снял больше. Не было времени менять гранатомет на фотоаппарат""Мы показали: украинский дух несокрушимый"

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...