Пам'ятник "русскому міру": Донецький блогер розповів деталі знищення Путилівського мосту (фото)

Раніше через міст пересувалися тисячі автобусів і машин, він був постійно завантажений.

Проживаючий в непідконтрольному Україні Донецьку блогер «Злобный Укр» опублікував в мережі фото Путилівського мосту, яким він був до початку бойових дій і сучасні знімки, передають Патріоти України.
За словами блогера раніше через міст пересувалися тисячі автобусів і машин, він був постійно завантажений. Однак, в червні-липні почалася боротьба за донецький аеропорт, і міст для цивільних був закритий. Члени НЗФ обладнали свої позиції біля мосту, а у вересні 2014-го року на мосту були в основі тільки мобільні групи охорони блокпостів. Трохи пізніше під мостом обладнали військове сховище. Перекриття будівлі дозволяло, щоб танки і техніка ховалися під спорудою від артнальотів.
Блогер пише: «Мост стал функционировать, как перевалочный пункт НВФ: ночью приезжали грузовики с бк и топливом, утром грузились танки — бойцы «Сомали» ехали из-под сооружения «освобождать» аэропорт. Когда было понятно, что аэропорт на грани, командование ВСУ приняло решение захватить этот мост или хотя бы выбить оттуда НВФ. В итоге 4 танка ВСУ прошли вперед вместе с пехотой, которая отстала».

«Злобный Укр» зазначає, що члени НВФ не відразу зрозуміли, чиї танки наблизилися до мосту і подумали що це російські екіпажі, які просто вийшли з бою і йдуть заправитися. Блогер додав: «После этого произошло следующее: взрывы бк танков, обрушение пролета моста из-за детонации бк, уничтожено было 3 танка НВФ, куча машин, которые там были рядом, а также заправщик и частные машины „ополченцев“. На воздух взлетело абсолютно все. Украинские танкисты, сделав дело, увидели, что по ним долбить начинает арта, но прикрытия у них не было».

Членам НЗФ вдалося підбити танки, але танкісти ЗСУ «поставили на вуха все командування НЗФ», а стратегічний Путилівський міст перестав таким бути - його перестали використовувати за старою схемою, а возити на штурм аеропрорта підкріплення у вигляді важких знарядь або танків довелося через вузьку вулицю Гірську. «Злобный Укр» підкреслив: «По разным данным тогда погибли до 20 человек из экипажей танков и бронетехники, а около 50 человек получили ранения. Но эта операция показала врагу, что его оборона не безупречна: прорыв поставил НВФ в ступор, ведь они серьезно говорили о том, что ни одна мышь не пролезет на мост, а танк тем более, потому что все заминировано и поделено на сектора обстрелов».

Також блогер додав, що з того часу «влада республіки» обіцяли відновити міст разів 5, але все залишилося на рівні слів. При цьому донеччанин визнає, що відремонтувати міст непросто: впала плита перекриття моста важить близько 40-60 тон, тому прибрати її непросто. Крім того, на проект потрібні гроші, щоб прибрати сміття і розміновувати територію.

«Злобный Укр» звернув увагу і на те, що зараз міст втратив свою актуальність: «Какие перспективы у этого моста на сейчас? В Авдеевку не поедешь, Спартак разрушен, жд дорога так себе, она под дулами орудий обоих сторон. Дорога прямая на Горловку для переброса военной техники тоже не вариант. Облегчить жителям ближайших улиц переход? Так там дома повреждены надежно, не имеет смысла. Реалии таковы, что Путиловский мост остается памятником дурости и напоминает всем, что когда приходит русский мир, то он делает из твоего города только помойку и приносит только разруху».


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...