Пандемія коронавірусу: У Ватикані готують ультиматум тим, хто відмовився від вакцинації

Папа Франциск є великим прихильником вакцин від коронавіруса.

Адміністрація Ватикану заявила працівникам про ризик втратити посаду в разі відмови від щеплення проти COVID-19 без поважних причин. Про це повідомляє Reuters з посиланням на указ кардинала Джузеппе Бертеллі, фактично губернатора Ватикану, передають Патріоти України.

У документі сказано, що вакцинація є "відповідальним вибором" через ризик заподіяння шкоди іншим людям.
У Ватикані працює кілька тисяч людей, більшість з яких проживають в Італії. Програма вакцинації почалася в минулому місяці, і Папа Франциск був одним з перших, хто отримав щеплення.
Згідно з указом, ті, хто не може зробити щеплення за станом здоров'я, зможуть отримати іншу посаду - імовірно там, де вони будуть контактувати з меншою кількістю людей і при цьому отримувати таку ж зарплату, незважаючи на ймовірний нижчий статус посади.
Однак до тих, хто відмовиться робити щеплення без поважної причини, буде застосовано конкретне положення закону від 2011 про права та обов'язки працівників. Згідно з ним, відмова працівника від "попереджувальних заходів", який може мати "різного ступеня наслідки", може "привести до звільнення".
Указ був підписаний 8 лютого і пізніше розміщений на веб-сайті губернаторського відомства.
Відзначається, що Папа Франциск є великим прихильником вакцин від коронавіруса. "Це етичний вибір, тому що ви граєте в азартні ігри зі своїм здоров'ям і також граєте з життями інших людей", - сказав він в інтерв'ю італійській телевізійній станції в минулому місяці.
Ватикан зробив вакцинацію проти COVID-19 обов'язковою для журналістів, які будуть супроводжувати Папу Римського Франциска під час поїздки до Іраку в наступному місяці.
У Ватикані було виявлено менше 30 випадків коронавіруса. Більшість з них - серед швейцарської гвардії, члени якої проживають в комунальній казармі.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...