Пандемія коронавірусу: Через закриття кордонів українка з немовлям опинилася в пастці в Таїланді

У Таїланді сотні громадян України сподівалися вилетіти на батьківщину спецрейсом МАУ 29 березня. Всі місця були розкуплені в лічені години, але в середу, 25 березня, Кабмін ухвалив рішення повністю обмежити пасажирські перевезення з півночі 28 березня.

Ошукані українці просять дозволити їм вилетіти на раніше анонсованому рейсі і не закривати кордон, передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

Останній шанс повернутися в Україну

До журналістів звернувся батько українки, яка зараз також перебуває в Таїланді з немовлям. Він пояснив, що кілька тижнів консульство працювало в онлайн-режимі через карантин, його дочка Ольга (ім'я змінене) весь цей час не могла подати документи й отримати необхідний дозвіл на вивезення дитини.

"Моя дочка заміжня за громадянином Індії, в лютому у неї народилася дитина, народжувала в Таїланді. Батька дитини терміново викликали на роботу, і тепер він не може повернутися до дружини і дитини через карантин, введений в Індії. Тепер вона залишилася одна з немовлям на руках", – каже Дмитро (ім'я змінено).

Повноцінну роботу консульство відновило тільки на початку цього тижня, Ольга успішно отримала тимчасовий паспорт на дитину, а її батькові вдалося дістати квитки на рейс МАУ на неділю, 29 березня.

"Тепер виходить, що дочка не зможе вилетіти і буде змушена сидіти в Таїланді до 24 квітня? Їй ніде жити, готель, де вона зараз знімає номер, оголосив про закриття на карантин із 30 березня. Інші готелі і хостели теж закриваються", – скаржиться Дмитро.

За його словами, довгий час консульство не могло надати виразних відповідей на те, як його дочка може виїхати в Україну. Єдиною пропозицією було зареєструватися в системі "Друг" і чекати повідомлень. При цьому Дмитро зазначає, що за системою абсолютно неможливо зрозуміти, зареєстрований ти чи ні, вона просто "мертва".

Таїланд

У такій же ситуації, як Сергій і Ольга, опинилися близько тисячі українців, один із таких записав відеозвернення до українського уряду з проханням почекати про рішення із закриттям кордонів.

"Я хочу звернутися до Кабінету міністрів України. Будьте послідовні, будьте розсудливі. Якщо ви організовуєте рейси для повернення українців додому, то навіщо ви закриваєте кордон? Ми хочемо повернутися", – каже Юрій Ряснянський.

У разі ухвалення рішення про скасування рейсів, Юрій закликає всіх застряглих у Таїланді українців іти під посольство з вимогою повернути їх додому.

Що кажуть у МЗС України

Незважаючи на те, що поки немає офіційного рішення про закриття кордонів, на сайті Міністерства вже з'явилася інформація про те, як змінюються правила перетину українського кордону з 28 березня.

Так, відомство закликає українців, які ще не придбали квитки на дати вильоту до 27 березня включно, не купувати їх, навіть якщо вони доступні на сайтах авіакомпаній, а розглянути можливість продовжити своє перебування в тій країні, де є можливість.

Що стосується організації додаткових рейсів, це буде залежати виключно від епідемічної ситуації всередині країни і можливості МОЗ забезпечити належні карантинні заходи для всіх, хто прибуває такими рейсами.

МЗС України

Посольство України в Таїланді поки теж не володіє виразною інформацією щодо ймовірності вильоту українців за допомогою раніше заявлених спецрейсів.

"МЗС і Посольство з'ясовують деталі рішення про припинення України авіаційного сполучення починаючи з півночі 28 березня 2020 року, зокрема, чи відбудуться вже заплановані рейси "Azur Air Ukraine" з о.Пхукет до Києва 28 березня і МАУ PS1172 по маршруту Бангкок-Kiev 29 березня", – написано на Facebook-сторінці дипломатичного відомства.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...