Пандемія коронавірусу: Імунітет після застуди захищає мільйони людей від COVID-19

Природній імунітет до коронавірусу трапляється у два рази частіше, аніж передбачали експерти.

Мільйони людей мають захисні Т-клітини від перенесених аналогічних вірусів простуди. Про це заявляють результати дослідження Public Health England, передають Патріоти України з посиланням на The Telegraph.

Т-клітини необхідні для того, аби вбивати інші клітини людини, які вже інфіковані коронавірусом, щоби вони не могли заразити інші.

Антитіла і інші частини імунної системи не можуть проникнути до вірусу, коли він вже інфікував організм.

Дослідження, яке проводили в червні серед 2847 британських медиків, поліції і пожежників, показало, що 25% з них мали високий рівень Т-клітин, які розпізнають COVID-19.

Це набагато більше, аніж аналогічні дослідження про антитіла, які виявляли не більше 6% позитивних результатів COVID-19.

Ймовірно, після 2 хвилі інфікування коронавірусом, дані про імунітет зміняться.

За оцінкою експертів відділу біостатистики Кембриджського університету, 7,37 мільйонів людей вже заразилися коронавірусом і відповідно матимуть імунітет.

Водночас дослідження Public Health England каже, що пропорція людей з імунітетом може бути насправді вищою і дорівнювати 14 мільйонам людей або й більше.

Досі більшість дослідників звертали більшу увагу на антитіла, які нейтралізують вірус до того, як він потрапляє в клітини організму.

Порівняно з цим, Т-клітини проникають саме в ті клітини, які вже інфіковані вірусом і вбивають їх.

Важливо, що дослідники виявили, що жодна людина з високим рівнем Т-клітинне заразилася COVID-19 протягом наступних 4 місяців, що дозволяє зробити висновки, що працює саме ця частина імунної системи і вона є ефективним захисним фактором.

Вони також виявили, що тільки половина із тих, у кого був високий показник Т-клітин, мали також які-небудь ідентифіковані антитіла проти COVID-19, з чого вчені роблять висновки, що один вид імунітету може існувати без іншого.

Доктор Пітер Райтор-Сміт із Oxford Immunotec, компанії, яка розробила Т-клітковий тест каже: "Мається на увазі, що є група людей, які захищені від COVID-19, але не мають антитіл".

Він додав, що дослідження велося серед передових медиків, в яких вірогідність контакту з COVID-19 достатньо висока.

Дослідники припускають теорію, що антитіла дуже швидко зникають з організму після того, як людина вилікувалася від коронавірусу, тоді як Т-клітини діють довше.

А інша теорія полягає в тому, що в людей залишається імунітет після зараження аналогічними коронавірусами, такими як ті, що викликають простуду, навіть якщо вони ніколи не хворіли на COVID-19.

Доктор Девід Віллі, автор дослідження, сказав: "За чотири місяці дослідження у 20 учасників з більш низькою кількістю Т-клітин розвинувся COVID-19, в порівнянні з ніким серед людей з більш високим рівнем Т-клітин.

Це говорить про те, що люди з великою кількістю Т-клітин, які розпізнають SARS-CoV-2, можуть мати певний рівень захисту від COVID-19, хоча для підтвердження цього потрібні додаткові дослідження".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...