Пандемія коронавірусу: Названо країну з найвищим рівнем смертності від COVID-19

У звіті проаналізовано кількість летальних випадків коронавірусу на кожні 100 000 населення.

Європейська республіка Сан-Марино є першою в рейтингу країн за смертністю від COVID-19 на душу населення. Про це повідомило Daily Mail, посилаючись на статистику сайту Our World in Data, передають Патріоти України.

На другому місці – Перу, на третьому – Бельгія.

У звіті проаналізовано кількість летальних випадків коронавірусу на кожні 100 000 населення.

У Сан-Марино, гірській державі, оточеній Італією, з лютого зафіксовано тільки 42 випадки смерті. Але це дорівнює показнику 123 на 100 000 жителів (населення країни – 33 800 осіб).

У Перу, де проживає 32 мільйона осіб, цей показник дорівнює 101.

Великобританія при цьому займає 11 місце, а США – 12-те. Індія, яка є третьою в світі за сукупною смертністю – 112 161 жертв – через своє величезне населення на 87-му місці за смертністю на душу населення.

Топ країн із найвищими показниками смертності від коронавірусу

Водночас, згідно з американським дослідженням 19 країн із більш ніж п'ятьма мільйонами громадян населення (за статистикою до 19 вересня), на першому місці за найвищою смертності – Бельгія. Великобританія та США займають 3 і 4-те місця.

Показник Бельгії – 86,8. За нею йдуть Іспанія (65), Сполучене Королівство (62,6) і Америка (60,3). Для порівняння, в Південній Кореї рівень летальних випадків на 100 000 населення всього 0,7 – у 85 разів менше, ніж у Великобританії чи Штатах.

Всі проаналізовані країни в США були вибрані тому, що в них проживає понад п'ять мільйонів громадян, а ВВП на душу населення становить не менше 25 000 доларів, пояснили дослідники.

Дані американських вчених

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...