Пандемія коронавірусу: Український лікар розповів про ускладнення після коронавірусу

При повторному зараженні хвороба протікає інакше.

Коронавірус може викликати ряд ускладнень у пацієнта після одужання, серед яких не тільки втрата нюху і смаку, але і проблеми з серцем, а також ураження з боку нижніх кінцівок. Про це розповів головний лікар Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Доктор також висловився про випадки повторного зараження на COVID-19, при якому хвороба протікає інакше. "Це не були настільки тяжкі хворі, але все одно у кожного із цих хворих діагностувались ураження верхніх дихальних шляхів у формі пневмонії, підвищення температури. Але перебіг хвороби був уже коротшим та доброякісним", - сказав головлікар.

Федоренко закликав громадян, які вже побороли коронавірусну хворобу, обов'язково дотримуватися всіх карантинних вимог, оскільки ризик повторно заразитися дійсно є.

Розповідаючи про ускладнення, які виникають після перенесення COVID-19, доктор серед найчастішого назвав втрату нюху та смаку, що зазвичай виникає на початку захворювання - при цьому у деяких пацієнтів така проблема тривала протягом 4-5 місяців після того, як вони одужали. "І тільки згодом ці відчуття починають поступово відновлюватися", - додав Федоренко.

У пацієнтів фіксували зміни з боку серцево-судинної системи у вигляді міокардитів, які можуть тривати до 2-2,5 місяців. "Є ще низка хворих, які мають ураження з боку нижніх кінцівок. Це - періодичні болі, утруднення ходьби", - розповів головлікар.

У значної частини хворих спостерігається астенічний синдром: поганий настрій, швидка втома, порушення функції сну. "Бувають навіть депресивні стани", - додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...