Паніка, бізнес, крадіжки і гумор: Як люди переживають пандемію коронавірусу (фото, відео)

ВООЗ визнала, що в світі пандемія коронавірусу — і це вплинуло на життя багатьох людей. Хтось піддався паніці, хтось заробив на ній, а хтось намагається розбавити ситуацію гумором.

Першими постраждали полиці магазинів. Багато людей вирушили в найближчі супермаркети і розкупили всі товари першої необхідності - зокрема туалетний папір, антисептики для рук і медичні маски, передають Патріоти України з посиланням на НВ.


Причому туалетний папір має всі шанси стати новою світовою валютою — насамперед в магазинах закінчується саме він. В Австралії жінки навіть побилися за один рулон.

В Японії ситуація зайшла ще далі - туалетний папір почали красти. В одному з магазинів співробітники втомилися боротися зі злодіями — і створили таблички з «прокляттям».

Очі означають, що за покупцями стежать, а кандзі (японські ієрогліфи) попереджають, що за злодюжками прийде голодний монстр, який їх з'їсть.

Дивно, але такий хід спрацював — після «прокляття» з магазину не пропав жоден рулон: «Японські люди можуть бути дуже забобонними», — коментує такий результат співробітниця магазину Мінк Ітачібе.

Оригінально пожартував над панікою житель Лондона Роб Бреддік. Роб володіє декількома автоматами з іграшками — він скористався ситуацією на повну.

Коли люди побігли в магазини, він дістав зі своїх автоматів усі іграшки, і поклав туди туалетний папір і антисептики для рук як призи.

«Я просто хотів подарувати людям посмішки, це весело», — коментує він.

В іншому британському місті - Лідсі - кмітливий школяр влаштував бізнес. За 50 пенсів він продавав «пшики» антисептиком. Бізнес не пішов — його відсторонили від занять на один день, але за пару годин він заробив 9 фунтів.

На ці гроші він купив кілька пачок чіпсів, а інші відклав на кебаб. Батько оцінив вчинок сина, назвавши його «чортовою легендою».

У Києві теж придумали, як можна пошуткувати і заробити на паніці - магазин Custom Print створив «коронавірусну» колекцію футболок.

Але іноді гумор межує з дурістю (і навіть переходить цю межу). Найяскравіший приклад — гравець американської баскетбольної команди Юта Джаз Руді Гобер, який жартома помацав усі мікрофони журналістів після питання про небезпеку COVID-19.

Через 2 дні у нього діагностували коронавірус, а всю НБА довелося закривати.

У Китаї в спробі врятуватися від коронавірусу спочатку придумали альтернативу рукостисканням — люди вітаються ногами.

А альтернативою медичних масок, які поступово стають дефіцитом у багатьох країнах, виступили пластикові пляшки. Так, їх надягають на голови.

В іспанській Валенсії підійшли до питання ще радикальніше — там люди надягали собі на голову одноразові пакети.

А невідомому австралійському пілоту прийшла ідея незвичайного графіті - щоб люди краще сприйняли заклик уряду уважніше ставитися до особистої гігієни, він попросив їх про це з повітря.

Порноринок теж не залишився осторонь, адже правило інтернету номер 34 говорить, що якщо вам щось спало на думку — значить про це вже зняли порно.

Наприклад, на Pornhub вже з’явилося понад 100 тематичних аматорських відео. Також «коронавірусні» відео з’являються і на інших сайтах.

Справа в тому, що люди часто сексуалізують те, що викликає у них занепокоєння або страх, розповів один з акторів в інтерв'ю Vice.

Крім порно на Pornhub можна подивитися 7-хвилинне відео з мемами про коронавірус. Також компанія надала користувачам з Італії безкоштовний доступ до преміум-акаунтів.

Але найкраще про паніку навколо коронавірусу висловився німецький тренер Ліверпуля Юрген Клопп.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...