Парадоксально, але факт: Вчені стверджують, що ожиріння здатне вберегти від важкої хвороби

Парадокс пояснюється просто ‒ в організмах людей з абдомінальним типом ожиріння виробляються особливі гормони, що блокують розвиток цього захворювання.

Ожиріння - фактор ризику для розвитку у людини безліч серйозних проблем зі здоров'ям. Однак, є деяка кількість захворювань, які практично ніколи не хворіють огрядні люди. Про це повідомляють вчені з Лундського університету (Швеція), передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Їм вдалося з'ясувати, після вивчення історій хвороб 400 добровольців, що у чоловіків з надмірною масою тіла та ожирінням вкрай рідко діагностується ревматоїдний артрит. Хоча, за логікою речей, зайва вага повинна тільки посилювати навантаження на опорно-рухову систему і вражати суглоби ще сильніше.

Однак, дослідження шведських вчених показало - представники сильної статі ‒ які мають високий індекс маси тіла (ІМТ понад 25), страждають від ревматоїдного артриту на 40-60% рідше, ніж люди, у яких ІМТ менше, ніж 25.

Вчені вважають, що такий парадокс пояснюється просто ‒ в організмах людей з абдомінальним типом ожиріння (з високим ІМТ) виробляються особливі гормони, що блокують розвиток цього захворювання і захищають повних чоловіків від ревматоїдного артриту.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...