ПАРЄ готується зняти з росіян залишки санкційного тиску, - ЗМІ

Минулої ночі профільні комітети ПАРЄ, що розглядали питання повноважень делегації РФ, ухвалили рекомендацію підтвердити їх навіть без мінімальних санкцій, що лишалися дозволеними після понеділкового рішення асамблеї.

Про це повідомляє зі Страсбурга кореспондент Європейської правди, що мав змогу ознайомитися з рішеннями комітетів, передають Патріоти України.

Моніторинговий комітет ПАРЄ, який розглядав питання порушень принципів Ради Європи з боку РФ та членів російської делегації, не знайшов підстав для того, щоби пропонувати асамблеї накладати на росіян будь-які обмеження.

Крім того, в доповіді комітету серед вимог та закликів до РФ не виявилося пунктів, що стосується окупованого Криму, нападу РФ на Донбас та фактичного контролю на цій території, за винятком згадки про збитий авіалайнер MH17.

Регламентний комітет, що розбирався із присутністю у складі делегації РФ депутатів, що голосували за анексію Криму, а також тих, хто були обрані з урахуванням голосів кримчан, взагалі відмовився від доповіді.

За цих обставин повноваження депутатів від РФ майже гарантовано будуть підтверджені навіть без тих обмежень, які лишалися доступними після скандального понеділкового рішення ПАРЄ.

Як повідомлялося раніше, у вівторок, із поверненням до Страсбурга російської делегації, група депутатів оскаржила їхні повноваження відразу за двома процедурами. Пообіді стало відомо, що доповіді ПАРЄ щодо повноважень російських депутатів готуватимуть проукраїнські депутати. Попри скасування основних елементів санкційного тиску, все ще лишалася можливість запровадити дрібніші санкції проти делегації, і, за інформацією ЄП, у першому проекті рішення містилися кілька обмежень, як-то заборона участі росіян у спостережних місіях (проект британця Роджера Гейла).

Однак на засіданні моніторингового комітету більшість депутатів наполягла на виключенні будь-яких згадок про обмеження для росіян.

У регламентному комітеті пропонували накласти ще сильніші обмеження або відмовити у підтвердженні повноважень делегації РФ (проект литовця Егідіуса Варейкіса). Частина депутатів наполягала на підтвердженні повноважень взагалі без санкцій. Однак жоден з варіантів не був підтриманий і комітет відмовився пропонувати асамблеї будь-яке рішення.

Остаточне рішення ПАРЄ ухвалить на засіданні пообіді.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...