"Партія Шарія" хоче відсудити гроші з держбюджету на своє фінансування

Позов партія подала проти Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

«Партія Шарія» подала позов до Окружного адмінсуду Києва з вимогою виплатити їй понад 3 мільйона гривень з державного бюджету України. Про це повідомляє пресслужба суду, передають Патріоти України.

Позов партія подала проти Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Так, позивач хоче стягнути з бюджету через НАЗК «кошти державного фінансування статутної діяльності політичних партій за 2019 рік в розмірі понад 3,2 мільйона гривень».

Також «Партія Шарія» просить суд визнати протиправною бездіяльність НАЗК, яка, на думку позивача, полягає в тому, що партія не отримала кошти держфінансування статутної діяльності за 2019 рік.

«Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше законодавство передбачало держфінансування партій, які на виборах набрали 2% голосів або більше («Партія Шарія» набрала 2,23% на виборах 2019 року). Тобто, партія могла не пройти у Раду (бо там бар’єр у 5%), але отримувати кошти з бюджету.

Проте після останніх парламентських виборів вже новий склад Ради змінив це правило — тепер фінансування отримують лише партії, які подолали 5-відсотковий бар’єр. Таким чином, без фінансування крім «Парті Шарія» залишились «Радикальна партія Ляшка», «Сила і честь», «Опозиційний блок», «Свобода» та «Українська стратегія Гройсмана».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...