Париж намагається зберегти обличчя: МЗС Франції викликало посла Туреччини після вимоги Ердогана перевірити голову Макрона

В адміністрації президента Франції заявили про образу їх лідера....

Еммануель Макрон

До Міністерства закордонних справ Франції викликали посла Туреччини через образливе висловлювання президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана про президента Еммануеля Макрона. Про це повідомляє французьке видання Le Monde, передають Патріоти України.

"До Міністерства закордонних справ Франції викликали посла Туреччини після того, як турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган порадив французькому президентові Еммануелю Макрона "перевірити голову", - йдеться в повідомленні.

В адміністрації президента Франції відреагували на висловлювання Ердогана наступним чином: "Давайте з'ясуємо: це не заява, це образа".

На початку місяця Еммануель Макрон заявив, що Європа більше не може покладатися на захист США як союзника по Північноатлантичному альянсу і повинна вже починати думати про себе як про "геополітичну силу", адже, мовляв "НАТО зараз переживає смерть мозку". У відповідь на ці слова французького президента Ердоган заявив: "Звертаюся до президента Франції і скажу те ж саме на саміті НАТО. Макрон повинен перевірити власну голову, перш ніж оголошувати "смерть мозку" НАТО. Тому що ці твердження підходять тільки для тих, хто переніс смерть мозку. Ви навіть не платите гроші, які потрібно заплатити НАТО".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...