Пасажирський літак Piper M350 з водневим двигуном здійснив перший політ

У літака не виникло проблем під час рулювання, зльоту, повного циклу польоту і посадки.

Пасажирський літак на водневих паливних елементах здійснив свій перший політ. Шестимісний літак Piper M компанії ZeroAvia, який дообладнали пристроєм, що об'єднує водень і кисень для виробництва електроенергії, зміг злетіти, провести повний цикл польоту і безпечно сісти, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Як відзначили в ZeroAvia, цей політ став «першим в світі з використанням водневих паливних елементів на комерційних літаках». Однак журналісти змогли знайти ще кілька схожих прикладів, коли компанії тестували пасажирські літаки на водневих паливних елементах.

Наприклад, в 2016 році літак HY4, здатний перевозити чотирьох пасажирів, здійснив свій перший офіційний політ з аеропорту Штутгарта в Німеччині. Пристрій HY4 розробили дослідники Німецького аерокосмічного центру спільно з «партнерами по промисловості і досліджень».

Рейс ZeroAvia ж виконав політ на науково-дослідну ділянку компанії в аеропорту Кренфілда, в Англії, в 80 кілометрах від Лондона. Аеропорт належить Кренфілдському університету.

«У той час як деякі експериментальні літаки літали з використанням водневих паливних елементів в якості джерела енергії, розмір цього комерційного літака показує, що скоро ми зможемо запустити комерційні рейси, які не шкодять навколишньому середовищу», - відзначили в компанії ZeroAvia.

Наступним етапом проекту стане політ на відстані від 550 км від Оркнейських островів, архіпелагу, розташованого в водах біля північного узбережжя Шотландії. Літак також буде використовувати водневі паливні елементи. Можливо, експеримент відбудеться до кінця 2020 року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...