Пасажири трималися за руки і молилися: У США в небі загорівся Boeing (фото, відео)

Компанія Boeing також рекомендувала призупинити польоти лайнерів 777 з даним двигуном – 69 знаходяться в експлуатації і 59 знаходяться на стоянці.

Пасажири літака Boeing 777 авіакомпанії United Airlines, який 21 лютого загорівся в небі над Брумфілд (штат Колорадо), розповіли про свої переживання. Тим часом, розпочато термінові розслідування інших подібних інцидентів з суднами цього виробника, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Як повідомляє CNN, літак рейсу 328 прямував з Денвера в Гонолулу (Гаваї). Після загоряння деякі частини його правого двигуна відвалилися в повітрі і впали на будинки внизу. Пілоти оголосили про лихо і, повернувшись в аеропорт, благополучно приземлилися.

Примітно, що повідомлень про травми ні в повітрі, ні на землі не надходило. Проте, подія сильно налякала всіх пасажирів.

Тревіс Лук розповів, що приблизно через 20 хвилин після зльоту він почув гуркіт.

"Стався сильний гул і такий звук, який ви не хочете чути, коли перебуваєте в літаку. Я підняв завісу й дуже злякався, побачивши, що двигун на моєму боці відсутній", – сказав чоловік, який летів зі своєю дружиною.

Частини літака впали на будинки внизу

Нейт Фішер теж почув звук. "Спочатку я думав, що в літак ударила блискавка", – зазначив він.

Боб Браун розповів, що вони з дружиною подивилися один на одного, і, тримаючись за руки, просто побажали побачити своїх дітей знову.

Бренда Дон, яка подорожувала зі своїми дітьми, побачила дим за вікном і зрозуміла, що щось не так.

"Моя дочка сиділа біля вікна, і я просто сказала: "Не дивися, давай закриємо його і давай просто помолимося", – згадує вона.

Водночас сильною паніки на борту не було, пасажири постаралися заспокоїтися.

"Літак тільки почав тремтіти, і так було близько півгодини, поки він не приземлився", – додав Майк Вена.

Уламки знайшли в кількох районах

Аналогічна НП у Нідерландах

В цей же день схожий інцидент з вантажним літаком Boeing 747-400 трапився в небі над Нідерландами.

Борт прямував з аеропорту Маастрихта в Нью-Йорк. Незабаром після зльоту у літака загорівся один з чотирьох двигунів. В результаті кілька фрагментів впали на землю.

Одна деталь влучила в жінку похилого віку, однак вона відбулася незначними травмами. Також пошкоджено декілька автомобілів.

Літаку вдалося благополучно приземлитися в бельгійському Льєжі.

Перевірки і розслідування

Слідчі органи не знайшли зв'язку між інцидентами в США і Нідерландах.

Керівник Федерального управління цивільної авіації Стів Діксон дав доручення негайно розпочати перевірки тих моделей Boeing, де встановлені двигуни Pratt & Whitney PW4000. Перевіряти повинні саме лопаті вентилятора двигунів.

Через це деякі літаки тимчасово не зможуть піднятися в небо.

Сама компанія Boeing також рекомендувала призупинити польоти лайнерів 777 з даним двигуном – 69 знаходяться в експлуатації і 59 знаходяться на стоянці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...