Печерський суд дає добро: Саакашвілі може брати участь у парламентських виборах в Україні

Одіозний суддя Сергій Вовк задовольнив позов Саакашвілі до Печерського районного відділу управління Державної міграційної служби в Києві та Київській області.
Міхеіл Саакашвілі

Печерський районний суд Києва задовольнив позов лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі про встановлення факту його безперервного проживання в Україні протягом п’яти років для реєстрації його кандидатом у народні депутати України на позачергових виборах 21 липня, передають Патріоти України.

На засіданні в п'ятницю суддя Сергій Вовк задовольнив позов Саакашвілі до Печерського районного відділу управління Державної міграційної служби в Києві та Київській області. "Встановити факт безперервного, на законних підставах проживання Міхеіла Саакашвілі на території України з 23 лютого 2014 року до 6 червня 2019 року", - йдеться в оприлюдненому судом рішенні.

На це рішення може бути подано апеляцію.

Як повідомлялося, в липні 2017 року п'ятий президент України Петро Порошенко своїм указом позбавив Саакашвілі українського громадянства, коли той перебував у США.

28 травня президент України Володимир Зеленський скасував рішення свого попередника Порошенка про позбавлення Саакашвілі громадянства України. А вже 29 травня Саакашвілі повернувся до України.

13 червня Саакашвілі заявив, що відповідає всім нормам законодавства, щоб бути депутатом Верховної Ради, зокрема нормі про проживання в Україні протягом п'яти останніх років. "У моєму випадку є прецеденти в українському законодавстві, якщо людина відсутня в Україні з поважних обставин, а в моєму випадку це всім зрозуміло. Президент Зеленський скасував указ попереднього президента і визнав тим самим, що це було незаконно (позбавлення громадянства - ред.). Якщо це було незаконно, то моя відсутність теж була незаконною, а значить, поважною причиною", - сказав він на брифінгу

10 червня на з'їзді "Руху нових сил" було затверджено список партії на виборах. До його першої п'ятірки увійшли лідер партії Міхеіл Саакашвілі, екс-заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе, громадський діяч Олесь Доній, гросмейстер з Одеси Наталія Жукова та екс-міністр економіки Володимир Лановий.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...