Пекельна "духовність" мордорян: Російський цирк на замовлення РПЦ представив затравлених тварин у "нацистській формі", яких ганяли "червоноармійці"-дресирувальники (відео)

У цирку та єпархії вважають, що специфікою циркового мистецтва є видовищність і "використовувані в ньому образи можуть мати іронічний і гротескний характер".

В російському Іжевську в державному цирку 8 січня під час різдвяної вистави для дітей показали епізод за участю тварин, на одязі яких була нацистська символіка, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Виставу в цирку показали на замовлення Удмуртської єпархії. У цирку пояснили, що нацистська символіка була використана в епізоді "1942 рік". "У сценарії епізод супроводжувався текстом диктора і візуальним рядом на екранах про розгром німецької армії під Москвою. У манежі відповідно демонструвався номер, у якому дресирувальники у формі червоноармійців проганяють дресированих тварин у попоні з нацистською символікою, підсилюючи ефект дикторського тексту та візуального ряду", - йдеться в коментарі цирку.

В Удмуртcькій єпархії вважають, що вистава не порушує закон, що забороняє демонстрацію нацистської атрибутики або символіки - глядачам показали шоу, яке формує негативне ставлення до ідеології нацизму та екстремізму.

Представники державного цирку та єпархії посилаються на статтю 20.3 КоАП РФ, яка забороняє публічне демонстрування нацистської атрибутики або символіки, але її положення "не поширюються на випадки використання нацистської атрибутики або символіки, за яких формується негативне ставлення до ідеології нацизму і екстремізму та відсутні ознаки пропаганди або виправдання нацистської та екстремістської ідеології".

У цирку та єпархії вважають, що специфікою циркового мистецтва є видовищність і "використовувані в ньому образи можуть мати іронічний і гротескний характер".

Пункт статті 20.3 про "формування негативного ставлення до ідеології нацизму і екстремізму", на який посилаються в цирку і єпархії, додали в Кодекс про адміністративні правопорушення в лютому 2020 року. Він скасував адміністративну відповідальність за всі випадки демонстрації нацистської та екстремістської символіки за відсутності пропаганди нацизму.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...