Пенсії-2021: Українцям приготували приємний сюрприз

Пенсії в Україні планують підвищувати в наступному році в кілька етапів.

У 2021 році в Україні ситуація з мінімальними пенсіями буде мінятися різко. Влада анонсувала надбавку до мінімальної виплати близько 400 гривень. Вже у квітні українців буде очікувати індексація пенсій. Як буде змінюватися сума виплат, і які категорії зможуть отримувати більше – розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна. Пенсії в Україні планують підвищувати в наступному році в кілька етапів. За даними чиновника, ще в перший квартал 2021 року українські пенсіонери отримають надбавку у 400 гривень до мінімальних виплат. Про це Лазебна розповіла в ефірі телеканалу "Украина24", передають Патріоти України.

"Програма підвищення пенсій буде йти у наступному році в кілька етапів. Перше – у зв'язку з тим, що підвищується пенсія для людей, яким за 65 років і повний стаж. Мінімальна виплата росте на 400 грн – зараз 2000 грн, буде 2400", – пояснює Лабезна.

З середини літа пенсіонерів старше 75 років чекає аналогічна надбавка до виплат. Всі останні категорії пенсіонерів має торкнутися квітнева індексація, і також перерахунки через зміну прожиткового мінімуму.

"Потім у нас буде індексація пенсій, потім буде підвищення працюючим пенсіонерам, автоматичний перерахунок у квітні. У липні буде програма підвищення пенсій для віку 75+, підвищується на 400 грн, і два перерахунки мінімальних пенсій у зв'язку з прожитковим мінімумом – з липня та грудня", – повідомила глава Мінсоцполітики.

Як зазначила Лазебна, "дуже важливо в наступному році зробити індексацію пенсій".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...