Пенсії по-новому: На яку виплату можна заробити з середньою зарплатою

В Україні за діючими правилами, із середньою зарплатою і 35 роками стажу можна отримати пенсію в розмірі 2,68 тис. грн.

З урахуванням оновленого розміру середньої зарплати, коефіцієнта оцінки стажу і середньої заробітної плати (на даний момент близько 10,7 тис. грн) можна претендувати на виплату, яка в кілька разів нижче, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Так, при підрахунку виплати велику роль має розмір зарплат. За підрахунками, щоб отримати максимальну пенсію, простому українцеві необхідно платити внески із зарплати, яка в сім разів вище за середню. Однак і українці із середнім достатком мають шанс подумати про майбутню старість.

Працювати офіційно. Вимоги щодо стажу в Україні підвищують щорічно. В результаті ті, кому залишилося до пенсії більше 8 років, щоб вийти на заслужений відпочинок в 60 років, повинні будуть мати 35 років стажу. І щоб не опинитися в пенсійному віці, але без пенсії, важливо працювати офіційно. Крім того, чим вища "біла" зарплата, тим краще. Якщо ви офіційно працевлаштовані, але на мінімалку, то на гідну пенсію можна не розраховувати.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...