Пенсійна реформа: Накопичувальні пенсії - як це працюватиме

Згідно з нововведеннями, у кожного працюючого українця буде свій особистий накопичувальний рахунок, на який і будуть йти пенсійні відрахування.

Прес-служба Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) повідомила подробиці змін з пенсійними виплатами, які можуть ввести в найближчим часом, передають Патріоти України.

Розробка проекту закону "Про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення", що вводить в Україні пенсійну систему другого рівня, завершена. Відповідно до наступного етапу, його передадуть на розгляд Ради після затвердження урядом.

Зокрема, в законопроекті з'явилися нововведення щодо солідарної пенсійної накопичувальної системи. Заплановано, що кожен працюючий українець буде здійснювати платежі на персональний пенсійний рахунок, а після виходу на пенсію він зможе отримувати додаткові виплати за рахунок зроблених внесків. У разі, якщо власник рахунку передчасно помер, кошти з його рахунку переходять в повній мірі його спадкоємцям.

У законопроекті передбачено, що управляти пенсійними коштами будуть професійні компанії з управління активами, які будуть проходити відбір (авторизацію) на прозорих і конкурентних засадах на відповідність найвищим професійним і етичним галузевим стандартам. В українців буде можливість вибирати авторизований недержавний пенсійний фонд або компанію з управління активами, в яких і буде розміщувати клієнт свої накопичення.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...