Перебуває у важкому стані: Відомого спортсмена-екстремала збила машина на трасі Київ - Одеса (фото)

У Олега - перелом основи черепа, він перебуває в комі.

Неодноразовий чемпіон Одеської області з бігу, екстремальних змагань з бігу з перешкодами і багатьох інших спортивних квестів Олег Мамонтенок став жертвою ДТП і перебуває у важкому стані. У середу, 28 жовтня, на трасі Одеса-Київ недалеко від Умані його збив автомобіль. Про це повідомив друг і соратник потерпілого Євген Лата, відомий в Україні професійний спелеолог, альпініст, марафонець і трейлраннер, передають Патріоти України.

За інформацією Євгена, у Олега - перелом основи черепа, він перебуває в комі. «Це був умисний наїзд, але, так як ще працює слідство, у мене немає повної картини дій, - написав 29 жовтня Лата на своїй сторінці в Fecebook. - Стан Олега стабільно важкий. Кома і перелом основи черепа. Ніч пройшла в бреду і болях. Поки ніяких прогнозів від докторів, готуємося до транспортування в Одесу. Підтримайте нашого Мамонта, чемпіона Одеської сотки, Залізну Людину, чемпіона Race Nation і багатьох ліг квесту!»

У поліції ніяких коментарів з приводу даного ДТП не дають. Стало відомо, що винуватець того, що сталося затриманий, відповідно до ст. 208 КПК України.Олег Мамантенок відомий не тільки своїми спортивними досягненнями. У важкому для нашої країни 2015-му році, до Дня незалежності він підняв державний прапор України над Одесою, прикріпивши його на верхівці 160-метрової радіовежі (на фото в заголовку). Нагадаємо, в місті тоді було зовсім неспокійно, прихильники «русского мира» раз у раз влаштовували провокації і підриви.

Те саме Олегу і його друг Євген Лата, який проводить в середньому по 8 місяців в році в поїздках і експедиціях. Наприклад, побував у найглибшій печері світу Крубера-Вороняча, на семитисячниками Паміру, досліджував стародавні підземні поховання людей в Європі, рік прожив в Африці.Він же - відомий волонтер, відзняв, зокрема, ряд фільмів циклу «Серце Волонтера». Зйомки проходили в «гарячих точках». Наприклад, селищі Піски, в двох кілометрах від Донецька.
«Через кілька днів або тиждень ти повернешся до тями і прочитаєш історію чергового квесту, в якому ти борешся за перемогу, а ми разом з тобою, - пише Євген в Facebook, прагнучи вселити надію в одного і якось заспокоїти себе. - Ти будеш пишатися тим, що всі твої друзі з різних міст України кинулися до тебе на допомогу: хтось організував транспортування, хтось знайшов кращих нейрохірургів, хтось шукав адвокатів, хтось спілкувався з поліцією і слідчим, а хто -то тримав всю ніч твою руку під час нічних кошмарів. Ти відновити і продовжиш підготовку до перегонів і марафонам, а сьогоднішня ніч стане крутий історією в твоїй біографії".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...