"Перебував у розшуку": У СБУ розповіли, чому "завітали" до звільненого з полону українця (відео)

У відомстві також заявили, що "жодних порушень прав громадянина при супроводженні до військової прокуратури не відбувалося".

У Службі безпеки України повідомили, що доправили звільненого з полону бойовиків громадянина України Дмитра Великого до військової прокуратури "відповідно до чинного законодавства". Про це йдеться у повідомленні СБУ, яке оприлюднено 29 червня, передають Патріоти України.

"Співробітники СБУ встановили, що один із громадян, звільнених бойовиками 28 червня, перебуває в Україні у розшуку за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК (Самовільне залишення військової частини або місця служби)", - заявили в СБУ.

"Після прильоту в аеропорт "Київ", співробітники СБУ дали можливість громадянину зустрітися з батьками у Павлоградському районі Дніпропетровщини, після чого відповідно до чинного законодавства він був переданий СБУ слідчому військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону, який веде цю справу", - йдеться у повідомленні.

У відомстві також заявили, що "жодних порушень прав громадянина при супроводженні до військової прокуратури не відбувалося".

"Рішення щодо подальших процесуальних дій прийматиметься військовою прокуратурою", - додали в СБУ.

Нагадаємо, 28 червня до України з полону бойовиків ОРДЛО повернулися четверо полонених українців, серед яких - Дмитро Великий, Яків Веремейчик, Едуард Міхеєв та Максим Горяінов. До Києва вони дісталися з Мінська (Білорусь), куди їх доправили з Ростова-на-Дону (РФ).

У СБУ повідомили, що Великого раніше було оголошено у розшук за підозрою у дезертирстві. Великий у коментарі журналістам не став коментувати обставини, як потрапив у полон та факт свого перебування у розшуку.

29 червня Великий заявив, що представники СБУ прийшли до його оселі в ніч на 29 червня, доправили в управління СБУ, де тримали до 4 години ранку. Після цього Великого доправили до військової прокуратури та відділення поліції у Павлограді.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...