Переговори Медведчука з лідерами терористів "Л/ДНР" прокоментували в СБУ

У Службі безпеки заявили, що переговори Медведчука з бойовиками є предметом перевірки, але кримінальне провадження не відкрито.

У Службі безпеки України заявляють, що переговори голови політичної ради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука з контрольованими Росією бойовиками на Донбасі є предметом для перевірки, але кримінального провадження у зв'язку з цим не відкривалося. Про це речник СБУ Олена Гітлянська сказала журналістам в Міжнародному аеропорті "Київ" ім. Сікорського (Жуляни) після прибуття з Мінська чотирьох українців з полону бойовиків, передають Патріоти України.

Зокрема, її запитали, чи буде Служба безпеки аналізувати дії Медведчука, який проводить переговори з ватажками бойовиків. "Справа в тому, що дійсно, проти і Пушиліна (ватажка незаконного утворення "ДНР" Дениса Пушиліна - ред.), і іншого (ватажка незаконного утворення "ЛНР" Леоніда Пасічника - ред.) у нас є кримінальні провадження, але сьогодні говорити зарано про це, тому що зустріч відбувалася не на підконтрольній Україні території, ніхто кордонів не порушував", - сказала Гітлянська.

"Я думаю, що це предмети аналізів, і на сьогодні, на цю хвилину, я можу сказати, що у Службі безпеки немає кримінального провадження про це", - сказала вона.

Водночас речник уточнила, що СБУ завжди все аналізує і перевіряє.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...