Перехід на зимовий час: Чим небезпечне переведення стрілки годинника

В Європі планують відмовитися від практики переведення годинника. В березні 2019 року Європейський парламент проголосував за скасування переведення годинників з 2021 року.

У неділю, 27 жовтня о 4 годині ранку Україна перейшла на зимовий час. Стрілки годинника були переведені на годину назад – на 3:00. Так, українці в неділю спали на годину довше. При цьому комп'ютери, смартфони та смарт-годинник автоматично внесли зміни. Настінні та наручні стрілочні годинники доведеться перевести вручну, передають Патріоти України.

Проте переведення годинників може бути небезпечним. За даними вчених з Університету Алабами в Бірмінгемі, перехід на літній час призводить до збільшення ризику серцевих нападів на 10%. Але у випадку з зимовим часом ризик навпаки зменшується.

Також, коли навесні годинник переводять на літній час, рівень пограбувань в день падає в середньому на 7%. А різниця з пограбуваннями в зимовий час складає 27%.

Домашні тварини також відчувають зміни в часі. Розклад людини впливає на її улюбленців, собак і котів, які мешкають в приміщенні. Навіть корови відчувають порушення режиму.

Зрушення на годину може викликати фізичний і психологічний стрес у тварин. Кіт буде розлючений, побачивши порожню тарілку в звичний час, а корова може відмовитися давати молоко раніше.

Відзначимо, щорічно Україна двічі переводить годинник – навесні на літній час, а восени на зимовий, що регламентується урядовою постановою "Про порядок обчислення часу на території України" від 13 травня 1996 року.

В Європі ж планують відмовитися від такої практики – в березні 2019 року Європейський парламент проголосував за скасування переведення годинників з 2021 року. Поки це рішення є тільки рекомендацією, однак ЄС визначився з твердою позицією – через два роки кожна країна повинна вирішити, в якому часовому поясі залишитися.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...