"Переховується в Україні"? На Росії оголосили в розшук "спонсора Навального"

На думку слідчих, Хоменко надавав фінансову підтримку недержавному "Фонду боротьби з корупцією" (ФБК) Олексія Навального.

Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Росії порушено кримінальну справу стосовно фактичного керівника зареєстрованих в цій країні ТОВ "Строй інжиніринг" і ТОВ "ВІП Сервіс" Олександра Хоменка за ознаками трьох злочинів, передбачених ч. 4 ст. 159 КК РФ (шахрайство, вчинене організованою групою, в особливо великому розмірі). Інформація про це з'явилася ранком суботи, 30 січня 2021 року, на сайті СК РФ, передають Патріоти України.

За даними слідства, в 2017, 2018 і 2019 роках між юридичними особами, якими фактично керував Хоменко, і розташованим у Підмосков'ї Сергієво-Посадським соціально-економічним технікумом було укладено 10 державних контрактів, предметом яких було виконання робіт з капітального ремонту будівлі технікуму.

"Хоменко та інші особи, які діяли з ним в складі організованої групи, ввели в оману посадових осіб міністерства освіти Московської області, внісши в документи завідомо неправдиві відомості про вартість виконаних робіт. Грошові кошти в розмірі понад 30 млн рублів (дворівнює $394 970,70 - ред.), отримані з бюджету Московської області в якості оплати за держконтракти, були викрадені співучасниками", - заявляють російські слідчі.

На їхню думку, Хоменко надавав фінансову підтримку недержавному "Фонду боротьби з корупцією" (ФБК) Олексія Навального і "в даний час ховається на території України".

Відносно нього винесено постанову про притягнення як обвинуваченого у скоєнні трьох епізодів шахрайства. Його оголошено у розшук.



Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...