Перемовини завершились провалом: МВФ відмовив Білорусі в $900 млн

Мінськ відмовився гарантувати дотримання «заходів щодо стримування пандемії відповідно до рекомендацій ВООЗ, що є стандартною процедурою для всіх країн»

Переговори між самопроголошеною владою в Білорусі і Міжнародним валютним фондом про надання країні фінансової допомоги закінчилися провалом. Про це заявив офіційний представник МВФ Джеррі Райс, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Відзначається, що гроші білоруси просили ще з березня в зв'язку з погіршенням економічної ситуації в результаті пандемії коронавіруса.

«Угода досягнута не була. Ми не знайшли способів подолати суттєві розбіжності щодо належних заходів реагування на нинішні труднощі», - сказав Райс.
Він додав, що каменем спотикання став інструмент для прискореного фінансування, в рамках якого фінансовий інститут надає допомогу державам, постраждалим від поширення COVID-19. При тому, що цей механізм не містить ніяких жорстких умов, але для його використання потрібні гарантії прозорості та прийняття належних політичних заходів для боротьби з вірусом і відновлення економічної стабільності.
В результаті Білорусь відмовилася гарантувати дотримання «заходів щодо стримування пандемії відповідно до рекомендацій ВООЗ, що є стандартною процедурою для всіх країн», які претендують на кошти МВФ.
Білорусь претендувала на 900 млн доларів.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...