Перемир'я на Донбасі: Журналіст розповів, яку зброю відвели бійці ЗСУ

За словами журналіста, в зоні ООС заборонили інженерне обладнання позицій, оскільки окупанти часто відкривали вогонь, коли українські бійці копали окопи.

На Донбасі після набуття чинності наказу про припинення вогню українська сторона заборонила зміцнення позицій і відвела деяке озброєння. Про це повідомляє у Facebook журналіст Олександр Махов з посиланням на джерела у двох військових бригадах, які стоять на різних напрямках, передають Патріоти України.

Командири підрозділів на умовах анонімності розповіли, що серед відведеної зброї – броньові машини піхоти (БМП), станкові протитанкові гранатомети (СПГ) і міномети. «Недалеко. БМП їздить швидко, міномети також. ПТКР (протитанкова керована ракета, – ред.) залишили на місці. Все піхотне озброєння на місці – АГС (автоматичний гранатомет, – ред.), ДШК (крупнокаліберний гранатомет, – ред.) та інше. Патрони до них у повному обсязі», – зазначив журналіст.

За його словами, в зоні ООС заборонили інженерне обладнання позицій, оскільки окупанти часто відкривали вогонь, коли українські бійці копали окопи. Так само вчиняли і ЗСУ. Для того, щоб сторони не провокували одне одного, окопи заборонили копати. «Контролери – офіцери ЗСУ на рівні майорів. Живуть прямо на позиції, у командирів взводів. Не втручаються в роботу», – повідомив Махов.

При цьому поки що ні військові, ні контролери, ні командування не знають, як діятимуть дисциплінарні покарання за порушення режиму тиші. «Від командування рівня штабу ООС є прохання протриматися в такому режимі хоча б місяць. У разі загрози життю – рішення про відкриття вогню приймається в залежності від ситуації – самим солдатом або командиром взводу, роти, батальйону і так далі», – додав журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...