Перерахують: Маркарова назвала дату збільшення пенсій українців (відео)

За її словами, зростання мінімальної пенсії стане можливим завдяки трансферту коштів з Держбюджету, а також збільшення мінімальної заробітної плати.

Кабмін має намір провести перерахунок пенсій у квітні майбутнього року. Про це заявила міністр фінансів Оксана Маркарова, передають Патріоти України з посиланням на Факти ICTV.

За її словами, зростання мінімальної пенсії стане можливим завдяки трансферту коштів з Держбюджету, а також збільшення мінімальної заробітної плати. «Коли ми говоримо про наступний рік - цифри набагато краще. Пенсія: перерахунок пенсії з квітня місяця планований. Ми це побачимо. Трансферт з державного бюджету до Пенсійного фонду істотно збільшений - 173 мільярда. Це те, що бюджет допомагає Пенсійному фонду. Однак зростання мінімальної зарплати, це означає більше платежів до Пенсійного фонду», - заявила Маркарова.

Як відомо, на даний момент мінімальна пенсія в Україні зросла на 9% і в 2018 році - до 1497 грн. Однак інфляція склала 9,8% (грудень до грудня). Також важливо врахувати, що прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, з 1 липня 2019 року було підвищено на 67 грн до 1564 грн. Це перше підвищення мінімальної пенсії в цьому році. З 1 грудня прожитковий мінімум зросте ще на 74 грн до 1638 грн. Таким чином, мінімальна пенсія зросте цього року на 9%, що повинно перевищити плановий рівень інфляції (7,4%).


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...