Перевернув всю науку: Помер видатний вчений

За всю наукову кар'єру Бреннер отримав понад 22 нагороди, ордени і премії.

Сідней Бреннер

Сідней Бреннер, біолог, нобелівський лауреат, який допоміг визначити природу генетичного коду, помер 5 квітня в Сінгапурі. Учений також зробив безліч відкриттів, які допомогли розкрити особливості розвитку організмів, таких як апоптоз. На момент смерті досліднику було 92 роки. Про смерть легендарного вченого, який зміг перевернути науковий світ, передають Патріоти України з посиланням на NYT.

Причина смерті, а також інші обставини його смерті не повідомляються.

Бреннер зробив істотний внесок до розкриття триплетного коду трансляції білка. В ході експерименту разом з видатним англійським фізіологом Френсисом Кріком вони відкрили мутації зрушення рамки. Це забезпечило надалі розкриття генетичного коду. Дотепний, різнобічний учений, доктор Бреннер був центральною фігурою в "Золотому столітті" молекулярної біології, яке починалося з відкриття структури ДНК в 1953 році до середини 1960-х років.

Після цього Бреннер сфокусувався на біології Caenorhabditis elegans як модельного організму для дослідження біології розвитку, включаючи нейрональний розвиток. Він обрав цього міліметрового грунтового черв'яка як модель завдяки простоті його анатомії, легкості вирощування у великих кількостях і, найголовніше, тому що він виявився виключно відповідним для генетичного аналізу.

За останні дослідження Сідней Бреннер разом з Робертом Хорвіцем і Джоном Салстоном в 2002 році отримав Нобелівську премію з фізіології або медицини "За відкриття в області генетичного регулювання розвитку людських органів". Його Нобелівська лекція називалася "Природний дар науці" і була присвячена скромній нематоді, яка допомогла розкрити багато особливостей розвитку організмів, такі як апоптоз. Останні роки життя працював в Агентстві з питань науки, технологій та досліджень (A*STAR) в Сінгапурі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...