Перша черга метро на Троєщину, станція "Львівська Брама", другий вихід на "Вокзальну": У Кличка підготували масштабний проект стратегії розвитку транспорту до 2023 року

Сумарно за 5 років на ці потреби планують витратити понад 29 млрд грн.

Київська міськадміністрація внесла на розгляд міськради масштабний проект стратегії розвитку транспортної інфраструктури столиці до 2023 року. У документі детально розписаний план розвитку київського метро. А заодно вказується, скільки знадобиться грошей на реалізацію проекту, передають Патріоти України з посиланням на UBR.

Відзначимо, що плани у міста дуже амбітні. Тут не тільки хочуть будувати нові гілки і станції, але і вирішувати наболілі проблеми підземки. Сумарно за 5 років на ці потреби в стратегії закладені понад 29 млрд грн.

Як розвиватимуть метрополітен найближчим часом?

  1. До 2023 року повинна бути побудована частина гілки на Троєщину вартістю 14,7 млрд грн. (Загальна вартість проекту - понад 36 млрд грн).
  2. Продовжать "синю" гілку в бік житлового масиву Теремки-2. Тут зведуть дві нових станції і 3,4 кілометра тунелів.
  3. "Червону" протягнуть до району Новобіличі. І побудують там електродепо. Це, говориться в документі, необхідно за чинними будівельними нормами.
  4. До кінця 2022 року відкриють станцію на Львівській площі, головний метрополітенівський довгобуд.
  5. Зведуть другий вихід на станції "Вокзальна", а також додатковий перехід на пересадці "Золоті Ворота" - "Театральна", де в години пік збираються величезні натовпи пасажирів.

373 млн грн збираються витратити на заміну старих ескалаторів на нові. Ще майже 1 мільярд піде на покупку нових вагонів. Крім того, до 2023 року мають закінчити хімічне зміцнення грунту на окремих ділянках "синьої" та "зеленої" гілок.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...