Перша леді України запустила україномовні аудіогіди в культурних пам'ятках Туреччини (фото)

Відтепер українською "говорять" найбільший палац країни Долмабахче, музей та парк.

16 жовтня під час офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського перша леді Олена Зеленська запустила україномовні аудіогіди в трьох культурних пам'ятках Туреччини. Відтепер українською "говорять" найбільший палац країни Долмабахче, музей та парк. Вдруге за місяць Олена Зеленська здійснила офіційний візит з чоловіком Володимиром Зеленським. Разом вони відправились в Туреччину, для обговорення взаємин між країнами, а перша леді України запустила власну ініціативу. Про це вона повідомила на особистій сторінці в Інстаграмі, передають Патріоти України.

Так, за сприяння Міністерства закордонних справ України та дипломатичним установам в Анкарі та Стамбулі, українською мовою "говорять" три видатні пам'ятки Туреччини – найбільший палац Долмабахче, музей просто неба Ефес та Національний парку Гьореме, що у Каппадокії.

Олена Зеленська публічно подякувала перекладачам, акторам звукозапису та першій леді Туреччини Еміне Ердоган за підтримку ініціативи і допомогу. "Дякую першій леді Туреччини пані Еміне Ердоган за підтримку, а Міністерству закордонних справ і Міністерству культури та туризму Туреччини за сприяння і співпрацю", – написала Олена Зеленська в дописі.

Вона наголосила, що буде працювати над тим, щоб у світі побільшало українських аудіогідів.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...