Перша жінка - віцепрезидентка США: Секрети стилю Камали Гарріс (фото, відео)

Вона любить готувати за рецептами з The New York Times, колекціонує кеди Converse і активно підтримує ЛГБТ, вперше в історії створила реабілітацію для підлітків, змушених займатися проституцією, а також виступає за легалізацію канабісу.

Вона – це Камала Гарріс, перша жінка в історії США, яка зайняла пост віцепрезидента. Журналісти розповіли цікаві факти і головні події в юридичній і політичній кар'єрі Камали Гаріс, про її шлях до вершини та до неповторного стилю, який показав всім жінкам: щоб стати вищою від чоловіків, не обов'язково носити підбори, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

  • Приклад матері

Камала Харріс, як багато хто знає, є дочкою іммігрантів. Батько майбутньої віцепрезидентки Дональд Гарріс був уродженцем Ямайки, а мати – Ш'ямала Гопалан –була родом з Індії. Батьки розлучилися, коли дівчинці було п'ять років і мама майбутньої політикині залишилася сама з двома дітьми (у Камали є молодша сестра Мая).

Проте ця обставина ніяк не зломила жінку. Ш'ямала разом із дочками жила не в найпрестижнішому районі Берклі, але, коли в США оголосили про програму расової десегрегації і деякі "школи для білих" відчинили свої двері для "кольорових" учнів, була однією з перших, хто, незважаючи на ризик цькування, записався в списки учасників. Саме так дівчинку і її сестру щодня на спеціальному автобусі вивозили з бідного кварталу Берклі в "білий район", і завдяки безстрашності матері Камала отримала освіту у престижній школі "Тисяча дубів".

Камала Гарріс у дитинстві з матір'ю

Але, крім освіти, своїм дочкам Ш'ямала прищеплювала також перші в їхньому житті демократичні положення – і батько, і мати Камали були активними учасниками різних мітингів проти расової сегрегації, дискримінації та конфліктів. Саме там 11-річна Камала вперше побачила, як важливо відстоювати особисті кордони, заявляти власні позиції та захищати права людини. Згодом цей досвід дитинства вона пронесе через усе життя і він вплине на її політичні погляди.

У 12 років дівчинка разом з сестрою переїхали в Монреаль, Канаду, де її мама викладала в Університеті Макгілла. Повернулася дівчинка в США вже в 17 років, де провчилася випускний клас і вступила в Говардський університет, який історично є навчальним закладом для темношкірих. Дівчина отримала ступінь доктора права, продовжила освіту в Каліфорнійському університеті і потім обійняла посаду помічниці прокурора округу Аламеда.

Камала Гарріс із мамою й сестрою
  • Злети і промахи Камали Гарріс: найрезонансніші рішення прокурора

З початку кар'єри Гарріс працювала помічницею прокурора в Окленді, де займалася справами, пов'язаними з сексуальними злочинами. Потім її перевели на роботу в окружну прокуратуру Сан-Франциско, де в 2003 році вона почала свій підйом, ставши окружним прокурором.

Підліткова проституція. Крім сексуальних злочинів, незабаром Гарріс також стала займатися питаннями виплат медичної допомоги незаможним, після чого опинилася в офісі окружного прокурора Сан-Франциско, пішовши на підвищення. Тут вона стала працювати з питанням про підліткової проституції та прийняла одне з найважливіших рішень, на яке багато помічників прокурорів не наважувалися. Відтепер, правоохоронні органи міста відправляли неповнолітніх повій не в тюрму, а в реабілітаційні центри, оскільки з правопорушниць вони перетворилися в жертв.

Це рішення широко висвітлювалося в пресі, оскільки вже за два роки відсоток підліткової проституції істотно знизився, ті підлітки, хто пройшов реабілітацію, не повернулися на панель, а почали нове життя. Раніше це було недоступно в зв'язку з адміністративним покаранням і навіть позбавленням волі, що обмежувало можливість повернення в суспільство.

Айзек Еспіноза і Девід Хілл. В середині 2000-х років Камала Харріс привернула до себе увагу, коли відмовилася вимагати смертної кари для Девіда Гілла, якого звинуватили у вбивстві поліцейського Айзека Еспінози. Питання ускладнювалося і расовим конфліктом – Еспіноза був представником "латинос" і його вбивство сколихнуло правозахисників.

Однак, Харріс виступила проти смертної кари для Хілла, пішовши в розріз з рішенням сенатора від Каліфорнії Барбари Боксер і Дайан Файнстайн, а також генерального прокурора штату Каліфорнія Білла Локіера. Мер Окленда Джеррі Браун ініціював з цього приводу розслідування за підозрою в зловживанні повноваженнями, але порушення в діях Гарріс не були виявлені. Проте, в 2010 році, балотуючись на посаду генерального прокурора Каліфорнії, вона обіцяла використовувати цей захід покарання і підтримувати її в апеляційній інстанції. 3 січня 2011 року склала присягу, ставши першим в історії представником афроамериканської і южноазиатской громад, а також першою жінкою на цій посаді.

Стиль Камали Гарріс

Медична допомога в тюрмах. У перший рік на посаді прокурора, Гарріс потрапила в скандал через проблеми з наданням медичної допомоги в в'язницях Каліфорнії. Це сталося в зв'язку з переповненими камерами. Верховний суд засудив цю ситуацію, але Гарріс відстоювала позицію губернатора Джеррі Брауна, прагнучи знизити кількість ув'язнених, які підлягають достроковому звільненню за рішеннями судів нижчої інстанції. Вона пояснювала свої дії тим, що за посадою зобов'язана представляти позицію губернатора.

Справа про помічників шерифів в окрузі Оранж. У 2015 році Гарріс знову потрапила в скандал, коли ряд суддів оголосили протест офісу генерального прокурора Каліфорнії в зв'язку з випадками, коли прокурори включали в поліцейські протоколи неправдиві визнання, брехали під присягою і приховували важливі докази. Все це стосувалося справи про нібито зловживання владою помічників шерифів в окрузі Оранж, Каліфорнія.

Замість того, щоб провести повномасштабне розслідування та притягнути до справи поліцію, слідство Гарріс спиралося на обвинувальні свідчення інформаторів, які, тим не менш, були визнані ненадійними. Однак це її не збентежило.

Позиція з охорони здоров'я. Довгий час Гарріс підтримувала програму Берні Сандерса про те, що охорона здоров'я має бути доступною для всіх та фінансуватися з держбюджету. Однак, потім розробила власну пропозицію: дати американцям можливість вибору між придбанням медичної страховки в ретельно контрольованих приватних компаніях або в державній системі.

Позиція щодо абортів. Гарріс, як демократ і захисник прав людини, підтримувала право на аборт і виступала проти заборони цієї операції після двадцятого тижня вагітності. У травні 2019 року його також запропонувала тим штатам, які вводять обмеження на проведення абортів, отримати на це спеціальні дозволи у Мін'юсту США.

Після обрання в Сенат Гарріс залишилася при своїй позиції, але дозволила пресвітеріанської лікарні Hoag припинити вибіркове виробництво абортів після того, як установу включили в програму католицької Конгрегації сестер Святого Йосифа. Адже, як відомо, католицька церква США виступає категорично проти абортів.

Позиція по ЛГБТ. Гарріс також активно підтримувала легалізацію одностатевих шлюбів, коли займала посаду генерального прокурора Каліфорнії. Вона критикувала закон штату, що забороняв одностатеві шлюби. Крім того, прокурор активно підтримувала і трансгендерів, особливо – їхнє право користуватися громадськими туалетами за їхнім вибором, але виступала проти дозволу проведення операцій зі зміни статі ув'язненим. На посаді прокурора Сан-Франциско створила спеціальний підрозділ для захисту ЛГБТ-молоді від злочинів за мотивом ненависті.

Позиція по легалайз. 31 липня 2019 року Харріс заявила, що виступає за легалізацію марихуани. Від своїх слів вона не відмовилася навіть після того, як одна з її опонентів, Тулсі Габбард, нагадала факти з досьє Гарріс:: "Вона посадила у в'язницю 1500 осіб за правопорушення, пов'язані з марихуаною, і потім сміялася, коли її запитали, курила вона коли-небудь марихуану". Проте Гарріс заявила:

"Давайте скажемо прямо: марихуана не є вхідним наркотиком і має бути легалізована".

Позиція по зовнішній політиці. Практично всі погляди в цій галузі у Гарріс збігаються з поглядами Джо Байдена. Вона вважає за необхідне збереження і розвиток міжнародних альянсів США для ефективної боротьби з утиском свободи слова в Китаї, а також для боротьби з пандемією коронавируса.

Крім того, Гарріс відстоює перетворення теми захисту прав людини в усьому світі в важливий аспект зовнішньої політики США і критикує авторитарні режими керівництва в різних країнах світу.

Позиція по клімату. Гарріс – одна з ініціаторів звернення Green New Deal (Зелений новий курс), в якому формулюються задачі, які стоять перед американською економікою в контексті боротьби з глобальним потеплінням. Гарріс також підготувала законопроект про "кліматичну рівність", який був покликаний узгоджувати правове регулювання заходів щодо захисту навколишнього середовища з інтересами малозабезпечених верств населення.

Позиція по Black Lives Matter. У вересні 2020 року, Гарріс, в ході національного конвенту Національної асоціації сприяння прогресу кольорового населення, рух BLM назвала необхідним для розвитку США. При цьому, цю заяву вона зробила, незважаючи на критику, яка обрушилася на неї майже відразу після початку руху.

Камала Харріс на виступі
  • Перша жінка-віцепрезидент. Гарріс у політиці.

У 2016 році Камала Гарріс пішла в політику, зайнявши крісло сенатора від штату Каліфорнія, ставши першою жінкою і на цій посаді. Крім того, Гарріс – перша сенатор – представник афроамериканської і южноазиатской громад одночасно. Ці особливості швидко зробили з Камали зірку – її дуже любили запрошувати на телебачення, де вона не боялася висловлювати свою думку з найважливіших питань.

Восени 2019 року Гарріс оголосила про участь у президентській кампанії від Демократичної партії, вибравши Байдена головним об'єктом критики в ході дебатів. Однак, вже за кілька місяців, у грудні 2019, оголосила про свій відхід з гонки. Потім, в березні 2020 року, Харріс офіційно виступила на підтримку Джо Байдена. У серпні Байден обрав Харріс в якості кандидата у віце-президенти США.

  • Перли з кедами і простота в усьому: особисте життя і стиль Камали Гарріс

Нащадок рабів і рабовласників. У своїх численних інтерв'ю, віце-президент США, Камала Гарріс неодноразово підкреслювала, що вона не є радикально налаштованою громадянкою та вся її робота з підтримки кольорового населення США спрямована, перш за все, на збереження миру між усіма расами Америки.

Сама політик не приховувала, що є нащадком рабів. Але агентство Reuters провело власне розслідування, з'ясувавши, що бабуся Гарріс – Крістіана Браун, дійсно була нащадком рабовласника Гамільтона Брауна, але в роду більшості афроамериканців є білі плантатори, які гвалтували рабинь. Так, Камала Гарріс, можливо, є одночасно нащадком і рабів, і рабовласників. Це, як підмітили в статті, пояснює її нейтральну позицію.

Що ж стосується особистого життя, то заміж майбутня віце-президент вийшла пізно, дітей вона також не має, віддавши всю себе службі в окружній прокуратурі. Обранцем Гарріс став юрист Даг Емхофф, з яким вона виховує двох його дітей від попереднього шлюбу. Крім того, Емхофф розділяє її захоплення готувати за рецептами з The New York Times, підбирає їй цікаві екземпляри для її колекції кедів Converse і відвідує баптистську церкву.

Камала Гарріс зі своїм чоловіком Дагом Емхоффом
  • Правила стилю Камали Гарріс

Простота, елегантність, поєднання спорту і строгості – в цьому головні "фішки" стилю віце-президента США. Джордж Вашингтон не повірив би на очі, побачивши, що віце-президентом США стала представниця афроаменіканскіх громад, ще й перша жінка на цій посаді, та ще й в кедах. Але все геніальне просто, а Камалу Гарріс полюбили саме за її максимально простий look і повну байдужість до моди.

Камала Харріс стиль

Строгі костюми. Образ Гарріс вже неможливо уявити собі без строгого брючного костюма. Однотонні, з картатим принтом, вкрай рідко – кричущого забарвлення, саме такі вибирає віце-президент. Варто відзначити, що строгість в одязі властива всім працівникам юриспруденції, але й в цьому розрізі Гарріс здивувала Америку.

Камара Гарріс стиль

Прихільниця Converse. Зазвичай до брючних костюмів, навіть поєднуючи піджаки з джинсами, жінки вибирають туфлі на підборах і класичні "човники". Однак Гарріс була однією з перших жінок в політиці, хто відступив від традиційного дрес-коду, раз і назавжди публічно зізнавшись у коханні до зручного взуття. Так, вже більше десяти років, вона колекціонує різні моделі кед Converse і часто з'являється на різних церемоніях і заходах саме в них. Це, на думку модних експертів, показує її лібералістичні погляди. Але ми думаємо, що зручність, швидкість і ефективність – ось, що перш за все цінує Харріс.

Камала Гарріс стиль

"Я бігаю по аеропортам в кедах Converse", – говорила вона в інтерв'ю The Cut. - "У мене є ціла колекція Chuck Taylors: чорна шкіряна пара, біла пара, зі шнурками і без; ті, які я ношу в жарку погоду і в холодну. Є навіть на невеликій платформі - під брючний костюм".

Камала Гарріс і кеди

Головний аксесуар Камали Гарріс: нитка перлів. Перли найчастіше асоціюється у нас з вечірніми сукнями, вечорами в стилі "келих вина". Але, слідом за кедами на офіційних заходах, Гарріс вирішила розвіяти і цей міф. Найчастіше перед людьми, віце-президент з'являється з тонкими ланцюжками перлів, намистом або підвіскою. Крім того, Гарріс також вибирає сережки з камінням або перлами круглої форми. До речі, цій прикрасі Камала не зраджує з 1986 року – на випускний фотографії на її шиї також красується нитка перлів. Хтозна, може бути, це якийсь талісман?

Камала Харріс в випускному альбомі

Зовсім скоро перша жінка віце-президент США прийде в своїх кедах в кабінет, куди раніше ступала тільки нога в лакованих чоловічих черевиках. Яку політику буде підтримувати Гарріс на цій посаді і яких звершень очікувати від неї – покаже час, але те, що Гарріс, безумовно, увійшла в історію, варто визнати вже зараз.

Камала Гарріс про мотивацію для жінок

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...