Перше тренування з новим спорядженням провели військові водолази (відео)

Спорядження італійського виробництва дозволяє проводити роботи на глибині до 20 метрів.

Водолазне спорядження замкнутого циклу «Кисневий ребризер» опановували на практиці військові водолази, передають Патріоти України з посиланням на Телерадіостудію Бриз МО України.

Нагадаємо, у вересні ц.р. почне підготовку фахівців нова водолазна школа. Тут будуть підготовлювати водолазів базового та середнього рівнів, а також водолазів спецпризначення.

З метою підвищення власного рівня навченості майбутніх викладачів та інструкторів школи, було організовано водолазні збори, під час яких проводили практичні занурення зі спорядженням замкнутого циклу «Кисневий ребризер».

Дане спорядження італійського виробництва, що дозволяє проводити роботи на глибині до 20 метрів.

«По наявності багатьох чинників, командуванням ВМС ЗС України прийнято рішення що саме це спорядження буде надалі взяте на озброєння. Бо воно вкрай необхідне для підрозділів Спецпризначення. Тому що воно працює по замкнутого циклу і системі «апарат-легені». З цієї системи немає випуску відпрацьованого повітря у воду. Тому водолаза, який знаходиться в воді, його не можна побачити з поверхні», - зазначив начальник водолазної школи Сергій Титаренко.

Варто додати, що самі італійські апарати, які поки що не стоять на озброєнні ЗСУ, надали волонтери з команди People's Project.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...