"Перші втрати ЗСУ": Шість років тому російські терористи влаштували засідку біля села Жовтневе і вдарили по українських десантниках (відео)

У тому бою ЗСУ зазнали перших втрат - загинуло шість українських воїнів.

13 травня 2014 року російські терористи влаштували засідку біля села Жовтневе і вдарили по колоні ЗСУ. Про це йдеться в епізоді "Перші втрати ЗСУ" фільму "Слов`янськ. Початок війни", передають Патріоти України.

Засідка була влаштована перед дамбою водосховища, по якій мала рухатися колона десантників 95-ї житомирської бригади. Коли три вантажівки і два БТР скинули швидкість перед містками над водою, головний БТР був уражений з гранатомета і загорівся. Десантники прийняли бій, який тривав близько години. Колону вдалося деблокувати, зіштовхнувши подоженний БТР іншою машиною.

У тому бою ЗСУ зазнали перших втрат - загинуло шість українських воїнів.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...