Першу smart-вулицю відкрили в столиці України

Вона розташовану в межах вулиці Салютної, та обладнана інноваційними пристроями та системою моніторингу якості повітря.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації, передають Патріоти України.

Зазначається, що на першій smart-вулиці Києва встановили першу в Україні стаціонарну систему моніторингу якості повітря. "Датчик вимірює концентрацію дрібнодисперсного пилу (РМ2.5 і РМ10), рівень формальдегіду (CH₂O), діоксиду азоту (NO₂), чадного газу (CO), кисню (O₂), вуглекислого газу (CO₂), а також фіксує температуру і вологість. Сьогодні контроль якості повітря в усіх районах столиці здійснює мобільна лабораторія, яка щоденно робить забір та аналіз", - пояснили в КМДА.

Дані про якість повітря доступні на порталі air.kyivsmartcity.com.

Окрім того, 12 камер відеоспостереження гарантують високий рівень безпеки, а "розумне" освітлення, що автоматично змінюється залежно від інтенсивності руху, заощаджує електроенергію. Пандуси і рельєфне покриття полегшать пересування людям з інвалідністю.

Також на Салютній є дві станції підзарядки електромобілів, лавки з USB-зарядними пристроями, що живляться від сонячних панелей, та кнопка екстреного виклику.

Як зазначили в Kyiv Smart City, перша smart-вулиця в Києві – це втілення міжнародної практики створення Living Lab. "Такі "живі" лабораторії дозволяють в умовах міста протестувати нові технології, покликані покращити життя його мешканців. Це і "розумне" освітлення, і контроль екологічної ситуації, і відеоспостереження, і багато іншого. У рамках проекту ми матимемо можливість перевірити на практиці досягнення українських і закордонних стартапів, аби в майбутньому запровадити найкращі технології в інших районах столиці", – підкреслили у Kyiv Smart City.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...